Προς διαγραφή ο Λευτέρης Αυγενάκης μετά το επεισόδιο στο αεροδρόμιο

Προς διαγραφή ο Λευτέρης Αυγενάκης μετά το επεισόδιο στο αεροδρόμιο

2' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θέμα χρόνου πρέπει να θεωρείται η διαγραφή του Λευτέρη Αυγενάκη από τη Νέα Δημοκρατία, μετά το περιστατικό που είδε το φως της δημοσιότητας και στο οποίο φαίνεται να χειροδικεί εναντίον υπαλλήλου του αεροδρομίου, επειδή έχασε την πτήση.

Στον Τασούλα τώρα για εξηγήσεις ο Αυγενάκης

Το μεσημέρι της Τετάρτης ο κ. Αυγενάκης κλήθηκε από τον γραμματέα της Κ.Ο., Σταύρο Καλαφάτη. στη Βουλή προκειμένου να δώσει εξηγήσεις μετά το περιστατικό χειροδικίας στο αεροδρόμιο.

Αυτή την ώρα είναι στον Πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα και σε λίγο αναμένονται οι ανακοινώσεις, με τη διαγραφή του από την Κ.Ο να θεωρείται νομοτέλεια και το ερώτημα είναι εάν θα υπάρξει και διαγραφή από τη Ν.Δ.

Το βίντεο από το πρωτοφανές περιστατικό

Μαρινάκης: Δεν είναι ανεκτές συμπεριφορές «ξέρεις ποιος είμαι εγώ;»

Ερωτηθείς για το θέμα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης είπε ότι ζητήθηκαν εξηγήσεις.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, σημείωσε ότι «συμπεριφορές του τύπου “ξέρεις ποιος είμαι εγώ;” δεν γίνονται ανεκτές. Θα σας πω ότι μπορεί για τις περιπτώσεις της απόδοσης του κυβερνητικού έργου να δίνεται χρόνος, αλλά συμπεριφορές κρίνονται ακαριαία και συμπεριφορές “ξέρεις ποιος είμαι εγώ”» δεν είναι αποδεκτές».

Τι καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι

Είχε προηγηθεί καταγγελία των εργαζομένων της ΟΣΕΥΠΕ (Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων στις Υπηρεσίες των Αεροδρομίων) για βιαιοπραγία σε βάρος υπαλλήλου στο αεροδρόμιο.

Η Ομοσπονδία ζήτησε την άμεση παρέμβαση των πολιτικών ηγεσιών των υπουργείων Προστασίας του Πολίτη και Μεταφορών, καθώς επίσης της φυσικής ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου «να διατάξουν άμεση διερεύνηση του περιστατικού και να ελεγχθεί το οπτικοακουστικό υλικό της τελευταίας εβδομάδας των πυλών εξόδου για τις πτήσεις από Αθήνα σε προορισμούς της Κρήτης».

«Ο εν λόγω, σύμφωνα με όσα μας μεταφέρουν, ταξίδευε από την Αθήνα με προορισμό έναν από τους νομούς της Κρήτης. Με καθυστέρηση αρκετής ώρας λοιπόν βρέθηκε μπροστά στους εργαζόμενους του αεροδρομίου και άρχισε να φωνάζει, σύμφωνα πάντα με το περιεχόμενο της καταγγελίας. Κάποια στιγμή, όπως μας μεταφέρουν, η κατάσταση φαίνεται να ξέφυγε, με τον πρώην υπουργό να χτυπά με την άκρη του κινητού του στο κεφάλι μέλος του προσωπικού, το οποίο έπεσε λιπόθυμο στο γκισέ ελέγχου των εισιτηρίων, με τους υπόλοιπους υπαλλήλους να προσφεύγουν στη συνδρομή της αστυνομίας», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

«Οι καταγγέλλοντες ισχυρίζονται ότι το σκηνικό έχει βιντεοσκοπηθεί. Εμείς απλά ρωτάμε δημόσια: Υπήρξε ΝΑΙ ή ΟΧΙ περιστατικό βιαιοπραγίας πρώην Υπουργού σε βάρος υπαλλήλου γνωστής αεροπορικής εταιρείας στο Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος; Ζητάμε την άμεση παρέμβαση των πολιτικών ηγεσιών των Υπουργείων Προστασίας του Πολίτη και Μεταφορών, καθώς επίσης της φυσικής ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ., αλλά και από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, να διατάξουν άμεση διερεύνηση του περιστατικού και να ελεγχθεί το οπτικοακουστικό υλικό της τελευταίας εβδομάδας των πυλών εξόδου για τις πτήσεις από Αθήνα σε προορισμούς της Κρήτης. Ειδικά ζητάμε να ελεγχθούν εκείνες οι μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού πτήσεις στις οποίες επέβαιναν πρώην υπουργοί και νυν βουλευτές της σημερινής Κυβέρνησης». 


Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT