Εισαγγελική έρευνα για τον Λευτέρη Αυγενάκη

Εισαγγελική έρευνα για τον Λευτέρη Αυγενάκη

2' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προκαταρκτική έρευνα για το επεισόδιο στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» από τον πρώην υπουργό και βουλευτή της Ν.Δ. Λευτέρη Αυγενάκη παρήγγειλε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Αντώνης Ελευθεριάνος.

Η προκαταρκτική έρευνα διατάχθηκε έπειτα από καταγγελίες εκπροσώπων των εργαζομένων στο αεροδρόμιο και από την υποβολή αναφοράς από βουλευτή του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ.

Σύμφωνα με την εισαγγελική παραγγελία τα προς διερεύνηση αδικήματα είναι: βία κατά υπάλληλου, διατάραξη λειτουργίας κοινωφελούς επιχείρησης, παράνομη βία και φθορά πράγματος που χρησιμεύει για την εξυπηρέτηση κοινού οφέλους.

Το επεισόδιο έλαβε χώρα στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος όταν ο πρώην υπουργός χειροδίκησε κατά υπαλλήλου του αεροδρομίου επιθυμώντας να επιβιβαστεί στο αεροπλάνο παρά το γεγονός ότι η πτήση είχε κλείσει.

Για την περαιτέρω δικαστική διαδικασία θα απαιτηθεί άρση της βουλευτικής του ασυλίας.

Στη επιτροπή δεοντολογίας

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης παρέπεμψε τον βουλευτή στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ, με αίτημα τη διαγραφή του. Πηγές της Νέας Δημοκρατίας αναφέρουν ότι, μετά την προβλεπόμενη παροχή εξηγήσεων, η Επιτροπή θα επικυρώσει την εισήγηση.

Δεν παραδίδει την έδρα

Σε μία προσπάθεια να προλάβει τις εξελίξεις, ο Λευτέρη Αυγενάκης -με ανάρτησή του στα social media- ανακοίνωσε πως δεν προτίθεται να παραδώσει την έδρα.

«Η απόφαση του Προέδρου και Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη για την διαγραφή μου από την Κ.Ο. του Κόμματός μας είναι απόλυτα σεβαστή. Εδωσα εξηγήσεις σχετικά με το συμβάν και ζήτησα δημοσίως συγγνώμη. Ημουν και παραμένω βουλευτής του νομού Ηρακλείου και θα συνεχίσω να υπηρετώ τους πολίτες της Κρήτης με το ίδιο πάθος. Ανήκω στη Νέα Δημοκρατία και θα συνεχίσω να στηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις την παράταξη και την κυβέρνησή μας».

Το βίντεο από το επίμαχο περιστατικό

Εξηγήσεις σε Τασούλα και Καλαφάτη

Ο κ. Αυγενάκης κλήθηκε νωρίτερα για εξηγήσεις από τον πρόεδρο της Βουλής Κ. Τασούλας ενώ λίγο νωρίτερα είχε συνάντηση και με τον γραμματέα της Κ.Ο της ΝΔ, Σταύρο Καλαφάτη.

Η κυβέρνηση, διά του Παύλου Μαρινάκη «άδειασε» τον κ. Αυγενάκη. Ερωτηθείς για το θέμα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αφού είπε ότι ζητήθηκαν εξηγήσεις, σημείωσε ότι «συμπεριφορές του τύπου “ξέρεις ποιος είμαι εγώ;” δεν γίνονται αποδεκτές». Τη συμπεριφορά Αυγενάκη καταδίκασε από το βήμα της Βουλής κι ο υπουργός Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης καταδίκασαν τη συμπεριφορά Αυγενάκη, καλώντας τον πρωθυπουργό να τον αποπέμψει. Ειδικότερα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, αφού εξαπέλυσε επίθεση κατά της κυβέρνησης, τόνισε: «Σταματήστε τις χειραγωγήσεις, τα ψέματα και τα “χαστούκια” στον ελληνικό λαό. Τώρα οφείλει ο Κ. Μητσοτάκης να διαγράψει τον τραμπούκο Αυγενάκη από την Κοινοβουλευτική του Ομάδα».

Το ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε «απολύτως καταδικαστέα» τη συμπεριφορά Αυγενάκη, λέγοντας ότι η «συγγνώμη του δεν πείθει».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT