Δεν παραδίδει την έδρα ο Λευτέρης Αυγενάκης: «Σεβαστή η απόφαση, παραμένω βουλευτής Ηρακλείου»

Δεν παραδίδει την έδρα ο Λευτέρης Αυγενάκης: «Σεβαστή η απόφαση, παραμένω βουλευτής Ηρακλείου»

Να προλάβει τις εξελίξεις επιχειρεί ο Λευτέρη Αυγενάκης με ανάρτησή του στα social media. Μετά την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη για διαγραφή του από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ, ανακοίνωσε πως δεν προτίθεται να παραδώσει την έδρα

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να προλάβει τις εξελίξεις επιχειρεί ο Λευτέρη Αυγενάκης με ανάρτησή του στα social media. Μετά την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη για διαγραφή του από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ, ανακοίνωσε πως δεν προτίθεται να παραδώσει την έδρα.

«Η απόφαση του Προέδρου και Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη για την διαγραφή μου από την Κ.Ο. του Κόμματός μας είναι απόλυτα σεβαστή. Έδωσα εξηγήσεις σχετικά με το συμβάν και ζήτησα δημοσίως συγγνώμη. Ήμουν και παραμένω Βουλευτής του νομού Ηρακλείου και θα συνεχίσω να υπηρετώ τους πολίτες της Κρήτης με το ίδιο πάθος. Ανήκω στη Νέα Δημοκρατία και θα συνεχίσω να στηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις την παράταξη και την κυβέρνησή μας.

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός είχε παραπέμψει τον Λευτέρη Αυγενάκη στην Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος με αίτημα τη διαγραφή του για το περιστατικό. Πηγές της Νέας Δημοκρατίας αναφέρουν ότι, μετά την προβλεπόμενη παροχή εξηγήσεων, η Επιτροπή θα επικυρώσει την εισήγηση.

Η κίνηση αυτή έρχεται μετά το σάλο που προκλήθηκε από το βίντεο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας και δείχνει τον βουλευτή Ηρακλείου να βιαιοπραγεί εις βάρος υπαλλήλου του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος».

Εξηγήσεις σε Τασούλα και Καλαφάτη

Ο κ. Αυγενάκης κλήθηκε πριν από λίγη ώρα για εξηγήσεις από τον πρόεδρο της Βουλής Κ. Τασούλας ενώ λίγο νωρίτερα είχε συνάντηση και με τον γραμματέα της Κ.Ο της ΝΔ, Σταύρο Καλαφάτη.

Η κυβέρνηση, διά του Παύλου Μαρινάκη «άδειασε» τον κ. Αυγενάκη. Ερωτηθείς για το θέμα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αφού είπε ότι ζητήθηκαν εξηγήσεις, σημείωσε ότι «συμπεριφορές του τύπου “ξέρεις ποιος είμαι εγώ;” δεν γίνονται αποδεκτές». Τη συμπεριφορά Αυγενάκη καταδίκασε από το βήμα της Βουλής κι ο υπουργός Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT