Αυγενάκης: Διαγράφηκε από την Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας

Αυγενάκης: Διαγράφηκε από την Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας

Διαγράφηκε από την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας ο Λευτέρης Αυγενάκης, με απόφαση της επιτροπής Δεοντολογίας του κόμματος

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διαγράφηκε από την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας ο Λευτέρης Αυγενάκης, με απόφαση της επιτροπής Δεοντολογίας του κόμματος. 

Στην επιτροπή τον είχε παραπέμψει ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την επίθεση σε υπάλληλο του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος». 

Με επιστολή του στο προεδρείο της Βουλής, ο πρόεδρος του κόμματος γνωστοποίησε ότι ο βουλευτής Ηρακλείου τίθεται εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας. 

Αυγενάκης: Διαγράφηκε από την Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας-1
Αυγενάκης: Διαγράφηκε από την Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας-2

Νωρίτερα, προκαταρκτική έρευνα για το επεισόδιο στο αεροδρόμιο παρήγγειλε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Αντώνης Ελευθεριάνος, έπειτα από καταγγελίες εκπροσώπων των εργαζομένων στο αεροδρόμιο και από την υποβολή αναφοράς από βουλευτή του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ.

Σύμφωνα με την εισαγγελική παραγγελία τα προς διερεύνηση αδικήματα είναι: βία κατά υπάλληλου, διατάραξη λειτουργίας κοινωφελούς επιχείρησης, παράνομη βία και φθορά πράγματος που χρησιμεύει για την εξυπηρέτηση κοινού οφέλους.

Το επεισόδιο έλαβε χώρα στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος όταν ο πρώην υπουργός χειροδίκησε κατά υπαλλήλου του αεροδρομίου απαιτώντας να επιβιβαστεί στο αεροπλάνο παρά το γεγονός ότι η πτήση είχε κλείσει.

Για την περαιτέρω δικαστική διαδικασία θα απαιτηθεί άρση της βουλευτικής του ασυλίας.

Δεν παραδίδει την έδρα

Με ανάρτησή του στα social media ο Λευτέρης Αυγενάκης ανακοίνωσε πως δεν προτίθεται να παραδώσει την έδρα.

«Η απόφαση του προέδρου και πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη για τη διαγραφή μου από την Κ.Ο. του κόμματός μας είναι απόλυτα σεβαστή. Εδωσα εξηγήσεις σχετικά με το συμβάν και ζήτησα δημοσίως συγγνώμη. Ημουν και παραμένω βουλευτής του νομού Ηρακλείου και θα συνεχίσω να υπηρετώ τους πολίτες της Κρήτης με το ίδιο πάθος. Ανήκω στη Νέα Δημοκρατία και θα συνεχίσω να στηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις την παράταξη και την κυβέρνησή μας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT