«Mea culpa» Κασσελάκη σε εργαζόμενους της Αυγής

«Mea culpa» Κασσελάκη σε εργαζόμενους της Αυγής

Κινητοποίηση πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι της εφημερίδας «Αυγή» έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου, όπου συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κινητοποίηση πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι της εφημερίδας «Αυγή» έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου, όπου συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος.

Μάλιστα, οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν παρέμβαση κατά την άφιξη του Στέφανου Κασσελάκη, με τον οποίο εκπρόσωπός τους είχε διάλογο. 

«Σου ζητήσαμε να έρθεις να μας βρεις από την πρώτη ημέρα που εκλέχθηκες. Εχεις έρθει στην “Αυγή” και στο “Κόκκινο” μόνο για συνέντευξη. Δεν έχεις έρθει να μας δεις. Πήρες μια απόφαση για κλείσιμο του καθημερινού (σ.σ. φύλλου της “Αυγής”) από την Αμερική κι ακόμη και σήμερα δεν έχεις έρθει να συναντήσεις τους εργαζόμενους, να ακούσεις τα προβλήματα της εφημερίδας που πρώτοι έχουμε θέσει. Και πάρθηκε μια απόφαση τέτοια ερήμην μας και μέχρι σήμερα που μιλάμε –απλήρωτοι– δεν έχει έρθει ένας από εσάς να μας εξηγήσει πολιτικά και οικονομικά αυτή την απόφαση. Είμαστε πολύ δυσαρεστημένοι», είπε ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Κασσελάκης απάντησε λέγοντας ότι «δεν έχει απολυθεί κανείς», ενώ σημείωσε ότι και οι εργαζόμενοι της Κουμουνδούρου δεν έχουν πληρωθεί. «Το δικό μου κομμάτι το έκανα με τον δικό μου τρόπο όσο μπορούσα», προσέθεσε, αναφερόμενος στη δωρεά που κατέθεσε. 

«Δεν θέλουμε ελεημοσύνη, θέλουμε να έρθεις να συζητήσεις μαζί μας», ανταπάντησε ο εκπρόσωπος, υποστηρίζοντας ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει μιλήσει έως τώρα με τους εργαζομένους της εφημερίδας και ότι δεν έχει τεθεί στον δημόσιο διάλογο η «επιδραστικότητα του εντύπου». 

«Δεν την κλείνω εγώ την “Αυγή”», υποστήριξε ο κ. Κασσελάκης και αναρωτήθηκε απευθυνόμενος προς τους εργαζόμενους: «Εσύ πιστεύεις ότι ψυχικά δεν είμαι μαζί σας;».

Ο εκπρόσωπος σημείωσε ότι «ποτέ δεν έχει γίνει ανακοίνωση του κλεισίματος αυτής της εφημερίδας με τέτοιο τρόπο», με τον κ. Κασσελάκη να δηλώνει: «Mea culpa, αν δεν είχαμε συζητήσει με τους εργαζόμενους πριν. Είναι λάθος μου που δεν έχω συζητήσει με τους εργαζόμενους». 

«Mea culpa» Κασσελάκη σε εργαζόμενους της Αυγής-1
Φωτ.: ΙΝΤΙΜΕ

«Mea culpa» Κασσελάκη σε εργαζόμενους της Αυγής-2
Φωτ.: ΙΝΤΙΜΕ
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT