ΣΥΡΙΖΑ: Ηχηρά «όχι» στην εισήγηση Κασσελάκη

ΣΥΡΙΖΑ: Ηχηρά «όχι» στην εισήγηση Κασσελάκη

Στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, συνεχίζεται η εσωκομματική αντιπαράθεση στον ΣΥΡΙΖΑ

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, έχει μεταφερθεί η εσωκομματική αντιπαράθεση στον ΣΥΡΙΖΑ.

Επτά μέλη της Πολιτικής Γραμματείας καταψήφισαν, σύμφωνα με πληροφορίες, την εισήγηση του προέδρου του κόμματος, Στέφανου Κασσελάκη, σχετικά με την Κεντρική Επιτροπή. Πρόκειται για τους Ολγα Γεροβασίλη, Κώστα Ζαχαριάδη, Θανάση Θεοχαρόπουλο, Ζωή Καρκούλια, Κατερίνα Νοτοπούλου, Γιάννη Ραγκούση και Ελένη Συμεωνίδου.

Τα εν λόγω στελέχη ανήκουν στην ομάδα των «87» που πρόσφατα συνυπέγραψαν επιστολή προς τον πρόεδρο του κόμματος. «Διαιρετικές τακτικές, απολύσεις και στοχοποιήσεις στελεχών, επειδή διατυπώνουν την άποψή τους, είναι μακριά από την κουλτούρα διαλόγου ενός δημοκρατικού κόμματος», ανέφεραν μεταξύ άλλων στην κοινή επιστολή.

Σημειώνεται πως από τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας απουσιάζει ο Αλέκος Φλαμπουράρης λόγω προβλήματος υγείας, ενώ ο Διονύσης Τεμπονέρας έχει παραιτηθεί από τη θέση του.

Ανάμεσα στα ζητήματα που έχουν «θερμάνει» την εσωκομματική αντιπαράθεση το τελευταίο διάστημα, είναι τα σχέδια του Στέφανου Κασσελάκη για έκτακτο καταστατικό συνέδριο, που από πολλούς εκλαμβάνονται ως αφετηρία μετάλλαξης του κόμματος και εξοστρακισμού μη φιλικών προς εκείνον στελεχών, η απόφαση για το κλείσιμο της ημερήσιας έντυπης «Αυγής», οι εξαγγελίες του περί αποκαλύψεων για τα οικονομικά του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και το μέτωπο με τον προκάτοχό του Αλέξη Τσίπρα.

Σε αυτόν τον νέο κύκλο εσωκομματικών αναμετρήσεων, τα κυριότερα «στρατόπεδα» εντός ΣΥΡΙΖΑ είναι: πρώτον εκείνοι που στηρίζουν δυναμικά τον πρόεδρο (μεταξύ αυτών η Θεοδώρα Τζάκρη και ο Ν. Καρανίκας) και δεύτερον, η ομάδα των «87», ανάμεσά τους και πρόσωπα κοντινά στον Αλέξη Τσίπρα, όπως οι Γ. Τσίπρας, Αλ. Φλαμπουράρης και Κατερίνα Νοτοπούλου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT