ΠΑΣΟΚ: Παρεμβάσεις με αιχμές κατά του Ανδρουλάκη

ΠΑΣΟΚ: Παρεμβάσεις με αιχμές κατά του Ανδρουλάκη

Χάρης Δούκας, Μιλένα Αποστολάκη και Μιχάλης Κατρίνης υποστηρίζουν πως το ΠΑΣΟΚ, υπό την ηγεσία του, δεν μπορεί να επικρατήσει έναντι της Ν.Δ.

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με αιχμές, αποδέκτης των οποίων είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης, συνέχισαν χθες τις δημόσιες παρεμβάσεις τους στον δρόμο προς τις εσωκομματικές κάλπες του Οκτωβρίου, τρεις εκ των στελεχών που δήλωσαν πως θα διεκδικήσουν την προεδρία στη Χαριλάου Τρικούπη. Κοινή συνισταμένη των παρεμβάσεων αυτών είναι πως με τον σημερινό πρόεδρό του, το ΠΑΣΟΚ δεν θα μπορέσει να σταθεί απέναντι στη Ν.Δ. του Κυριάκου Μητσοτάκη με αξιώσεις κατά τις προσεχείς εκλογές.

«Κάνω προσπάθεια να ενδυναμώσουμε το ΠΑΣΟΚ και να κυβερνήσουμε τη χώρα», σημείωσε (ΣΚΑΪ) ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας, προσθέτοντας με αφορμή την πρόσφατη αναφορά του κ. Ανδρουλάκη, κατά την ομιλία του στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, ότι παρέλαβε από τη Φώφη Γεννηματά κόμμα και δεν προτίθεται να παραδώσει συνιστώσα: «Συνιστώσα θα γίνουμε εάν δεν ενισχύσουμε τα ποσοστά μας».

Σε ανάλογο μήκος κύματος, η Μιλένα Αποστολάκη μεταξύ άλλων υπογράμμισε: «Το ΠΑΣΟΚ είναι κόμμα εξουσίας». Ενώ σε αντιδιαστολή με την προ των ευρωεκλογών επιλογή του κ. Ανδρουλάκη να θέσει ως στόχο την κατάκτηση της δεύτερης θέσης, μπροστά από τον ΣΥΡΙΖΑ, είπε με έμφαση: «Ολοι οι υποψήφιοι για την ηγεσία πρέπει να είναι έτοιμοι να αναλάβουν την ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας. Το ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εκλογές πρέπει να διεκδικήσει να είναι πρώτο κόμμα, για να υλοποιήσει αυτό που θέλουν οι πολίτες».

Αλλά και ο Μιχάλης Κατρίνης επισήμανε (Οpen) με τη σειρά του: «Δεν συμβιβάζομαι με ένα κόμμα του 13 και του 15 τοις εκατό που θα έχει ως στόχο τη δεύτερη ή την τρίτη θέση». Για να συνεχίσει με αφορμή ερώτηση ως προς το αν φοβάται πιθανή διάσπαση του κόμματός του: «Δεν φοβάμαι για την ενότητα του ΠΑΣΟΚ. Αυτό που φοβάμαι είναι να συνηθίσουμε στην ιδέα και στην εικόνα ενός μικρομεσαίου κόμματος που δεν είναι κόμμα εξουσίας».

Ο εκ των συνιδρυτικών, κορυφαίων στελεχών του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σκανδαλίδης σε συνέντευξή του (ΕΡΤ) αν και χαρακτήρισε «ατυχή» τη δήλωση του προέδρου του κόμματος ότι η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων μοιάζει με «πασαρέλα προσωπικών φιλοδοξιών», επισήμανε: «Προς το παρόν έχουμε υποψηφίους και όχι θέσεις». Για να προσθέσει ότι με ενδιαφέρον αναμένει από το σύνολο των διεκδικητών της προεδρίας συγκεκριμένες πολιτικές θέσεις και προτάσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT