ΣΥΡΙΖΑ: Αναμέτρηση ηγεσίας – «87» στον ορίζοντα

ΣΥΡΙΖΑ: Αναμέτρηση ηγεσίας – «87» στον ορίζοντα

Συνεδριάζει σήμερα η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ στον απόηχο των εντάσεων στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος – Στα γραφεία της «Αυγής» χθες ο Στέφανος Κασσελάκης

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα στελέχη που συνθέτουν την ομάδα των «87» προσέρχονται στη σημερινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής με την προσδοκία πως ο Στέφανος Κασσελάκης θα παρουσιαστεί ενωτικός, όπως και στην Πολιτική Γραμματεία της Πέμπτης. Αυτό που θα ήθελαν ιδανικά είναι μια δόση ισχυρής αυτοκριτικής για την προεκλογική και τη μετεκλογική διαχείριση που έγινε. Κριτική για τη λειτουργία του κόμματος, το κακό αποτέλεσμα, τη μη συνεδρίαση των οργάνων, την απομάκρυνση στελεχών και την υπερπροβολή της προσωπικής ζωής του προέδρου αναμένεται να υπάρξουν. Η νέα εσωκομματική αντιπολίτευση τείνει να αποτελέσει ένα ενιαίο σώμα και πλέον δεν υπάρχει κανένα μορατόριουμ που να τους δεσμεύει, όπως πριν από τις ευρωεκλογές.

Πιθανό είναι να υπάρξει μια καταγραφή δυνάμεων, καθώς οι «87» εκτιμούν πως έχουν συσπειρώσει και άλλο κόσμο μαζί τους από τα 301 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής. Μέσα σε αυτό το περιβάλλον, ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να συνεχίσει να κρατάει αποστάσεις από τα τεκταινόμενα στο εσωτερικό του κόμματος. Στο οικονομικό συνέδριο «Le Cercle des Economistes» στη νότια Γαλλία, αφού μίλησε για τον κίνδυνο της Ακροδεξιάς, τόνισε: «Υπάρχουν οικονομολόγοι και πολιτικοί που κοιτάνε το συμφέρον, το πρόσκαιρο. Υπάρχουν πολιτικοί οι οποίοι σκέφτονται μονάχα τη δημοφιλία τους. Υπάρχουν πολιτικοί οι οποίοι σκέφτονται μονάχα τις δημοσκοπήσεις και λένε ευχάριστα πράγματα στον κόσμο. Και οικονομολόγοι, οι οποίοι είναι ουσιαστικά υπάλληλοι μεγάλων χρηματοπιστωτικών ομίλων. Και υπάρχουν και πολιτικοί που έχουν όραμα και έχουν στόχο το κοινό καλό. Και οι οικονομολόγοι που δεν κοιτάνε μονάχα το δικό τους συμφέρον. Αρα το ζητούμενο είναι να βρούμε το μείγμα της πολιτικής που προτάσσει τις ηθικές αξίες και το κοινό καλό».

Οι δύο προτάσεις

Με δύο προτάσεις προσήλθε χθες ο Στέφανος Κασσελάκης στα γραφεία της «Αυγής» χωρίς, όμως, να γίνουν αποδεκτές, σύμφωνα με πληροφορίες, από τους εργαζομένους. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ φέρεται να πρότεινε, χωρίς να υπάρξει κάποια απόλυση, να απορροφηθούν στο site και στο κυριακάτικο φύλλο οι εργαζόμενοι της εφημερίδας με αναπροσαρμογή ρόλων και μισθών. Για την επανακυκλοφορία της εφημερίδας επισήμανε ότι θα μπορούσε να γίνει είτε με συνδιαχείριση (ΣΥΡΙΖΑ – εργαζομένων) είτε με αυτοδιαχείριση, αφού τακτοποιηθούν από το κόμμα τα χρέη που υπάρχουν. Ο κ. Κασσελάκης φέρεται να είχε ζητήσει την Πέμπτη από τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας να τον συνοδεύσουν στο ραντεβού με την εφημερίδα χωρίς κάτι τέτοιο να γίνει πράξη. Οι εργαζόμενοι ζήτησαν και την εξόφληση των δεδουλευμένων παλαιότερων ετών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT