«Η συζήτηση, ο διάλογος, οι απόψεις, οι εμπειρίες, οι εξειδικευμένες γνώσεις του καθενός και της καθεμιάς είναι πλούτος», υπογράμμισε η Γεροβασίλη.

Αιχμές κατά του προέδρου άφησε και ο Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος τόνισε ότι «ρευστοποίηση κόμματος εν λειτουργία πρώτη φορά θα παρακολουθήσουμε».

Μίνι επεισόδιο για τα οικονομικά

Νωρίτερα σημειώθηκε μίνι επεισόδιο όταν ο πρώην οικονομικός διευθυντής και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Θύμιος Γεωργόπουλος συζητούσε με τους δημοσιογράφους για θέσεις που διατυπώθηκαν για τα οικονομικά του κόμματος.

Εκείνη τη στιγμή ο Στέφανος Κασσελάκης του είπε ότι αυτό που κάνει παραβιάζει το καταστατικό, με τον Γεωργόπουλο να απαντά ότι μιλά ακριβώς για τα σημεία της ομιλίας του μέσα στη συνεδρίαση.

Στη συνέχεια, μάλιστα, ο πρώην οικονομικός διευθυντής, απευθυνόμενος στον Κασσελάκη, τόνισε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ διαχειρίστηκε την εποχή του Αλέξη Τσίπρα τα οικονομικά του με καθαρά χέρια».

Κόντρα Πολάκη – Ραγκούση

Οι τόνοι ανέβηκαν και όταν η συζήτηση στράφηκε στην ανασύνθεση του προοδευτικού χώρου, με τον βουλευτή Χανίων Παύλο Πολάκη να επισημαίνει ότι «για να υπάρξει εναλλακτικός πόλος διακυβέρνησης και να μην ξανακερδίσει ο Μητσοτάκης πρέπει καταρχήν να πείσουμε το 1 εκατομμύριο ψηφοφόρους του αριστερού δημοκρατικού στρατοπέδου που χάσαμε προς την αποχή, να επανέλθουν στην ενεργό πολιτική δράση και να ψηφίσουν στις επόμενες εκλογές».

«Με βάση αυτό το πρόγραμμα ως το νέο σύγχρονο κοινωνικό συμβόλαιο, θα καλέσουμε τις κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις για συνεργασία», πρόσθεσε.

«Αλλιώς, η λογική να ενωθούμε όπως με το ΠΑΣΟΚ για να μην χαθούμε, είναι γραμμή που οδηγεί σε καταστροφή», κατέληξε.

Τη διαφωνία του με την παραπάνω άποψη εξέφρασε ο Γιάννης Ραγκούσης, ο οποίος τόνισε πως «η πιο μεγάλη δύναμη που μπορούμε να έχουμε απέναντι στα εξωθεσμικά κέντρα μόνο το δημοψήφισμα μπορεί να μας τη δώσει».

Επισήμανε ακόμη πως «όποιος δεν θέλει την ανασύνθεση του προοδευτικού χώρου είναι το Μαξίμου και τα εξωθεσμικά κέντρα».

Στη συνέχεια, σημείωσε ότι «ένας ισχυρός αντίπαλος απέναντι στη ΝΔ, δεν θα σχηματιστεί με διάλυση των κομμάτων που θα συμμετέχουν αλλά με έναν φορέα που θα καταθέσει ενιαία ψηφοδέλτια στον Αρειο Πάγο, ώστε να διεκδικήσει το μπόνους των βουλευτικών εδρών που προβλέπει ο εκλογικός νόμος».

Κατέληξε πως «το βράδυ των επόμενων εθνικών εκλογών, αν για πρώτη φορά στη μεταπολίτευση, η ΝΔ κερδίσει για τρίτη συνεχόμενη φορά, τότε το ερώτημα θα είναι ένα: Ποιος φταίει;. Ας διαλέξει ο καθένας τι θέλει τότε να του καταλογιστεί».