ΠΑΣΟΚ: «Αγνωστος Χ» η τελική απόφαση Διαμαντοπούλου

ΠΑΣΟΚ: «Αγνωστος Χ» η τελική απόφαση Διαμαντοπούλου

Τουλάχιστον δύο ντιμπέιτ μεταξύ των υποψηφίων για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και την προβολή των απόψεών τους από το Γραφείο Τύπου του κόμματος ζήτησε ο Χάρης Δούκας

2' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με έναν «άγνωστο Χ», την περίπτωση της πρώην Ευρωπαίας επιτρόπου Αννας Διαμαντοπούλου που η ίδια φροντίζει να συντηρεί, η εξίσωση που οδηγεί στο ποιο πρόσωπο θα ηγηθεί του ΠΑΣΟΚ μετά τις εσωκομματικές εκλογές του Οκτωβρίου εξακολουθούσε έως χθες να παραμένει δυσεπίλυτο πρόβλημα.

Το κλίμα στη Χαριλάου Τρικούπη ήρθαν επιπροσθέτως να επιβαρύνουν οι νέες αιχμές που εξαπέλυσε κατά της ηγεσίας Ανδρουλάκη ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας, όπως αυτές αποτυπώθηκαν και εγγράφως με τη διατύπωση ενστάσεων ως προς τη μεταχείριση των υποψηφίων από τα κομματικά μέσα πληροφόρησης και το ενδεχόμενο, αν δεν ληφθούν συγκεκριμένα και κοινώς αποδεκτά μέτρα, να μην είναι αδιάβλητος ο προεκλογικός αγώνας των «πρασίνων».

Αινιγματική δήλωση

Η ευρισκόμενη επί μεγάλο χρονικό διάστημα, κατόπιν προσωπικής επιλογής της, μακριά από την κομματική δράση κ. Διαμαντοπούλου, μέσω νέας συνέντευξής της χθες (ΣΚΑΪ), επαναδιατύπωσε τον ενδιαφέρον της για τις γενικότερες συζητήσεις αναφορικά με τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ και την ανάγκη αναζήτησης εναλλακτικής προς τη Ν.Δ. πρότασης διακυβέρνησης, πλην όμως ούτε αποσαφήνισε τους σχεδιασμούς της ούτε ξεκαθάρισε τον χρόνο ανακοίνωσης των όποιων αποφάσεών της: «Με ενδιαφέρει άμεσα σε κάθε περίπτωση. Οτιδήποτε και να γίνει, δεν θα είμαι απούσα σε αυτή την ιστορία. Και δεν είναι μόνο η παρουσία μου ως υποψήφια», είπε με τρόπο εμφανώς αινιγματικό, προκαλώντας σχόλια παρατηρητών ότι ίσως και να προσβλέπει σε κάτι ευρύτερο πολιτικά μιας απλής θέσης αρχηγού του ΠΑΣΟΚ: ορισμένοι διακινδυνεύουν την εκτίμηση ότι δεν είναι εκτός των σεναρίων η προώθηση της ιδέας ενός νέου πολιτικού πόλου με στελεχικές δυνάμεις από περισσότερα του ενός κόμματα, ως φορέα μιας εναλλακτικής της Κεντροαριστεράς με προοδευτική ατζέντα. «Ξέρω όλες τις δυσκολίες. Μου λένε για τους κομματικούς μηχανισμούς. Εντάξει, οι κομματικοί μηχανισμοί μάς έφεραν εδώ που μας έφεραν», είπε μεταξύ άλλων, για να συμπληρώσει: «Θα κάνω αυτό που πιστεύω εγώ όταν πιστεύω ότι πρέπει να γίνει».

Σημειώνεται ότι ως «υποψηφιότητα» έχει ένα κοινό με τον κ. Δούκα χαρακτηριστικό: δεν είναι πρόσωπο που διαθέτει αυτή τη στιγμή κοινοβουλευτική ιδιότητα, οπότε θα πρέπει έως τις επόμενες εκλογές να εκπροσωπείται από άλλον/η εντός Βουλής.

Από την πλευρά του ο κ. Δούκας, με επιστολή του όπως προαναφέρθηκε, ζητεί μεταξύ άλλων από τον κομματικό μηχανισμό της Χαριλάου Τρικούπη: «Να συνέλθει το ταχύτερο δυνατόν η Επιτροπή Δεοντολογίας, Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης, ως η μόνη αρμόδια για τη διεξαγωγή των εκλογών προκειμένου να εξετάσει θέματα», όπως: «Τις ημερομηνίες για την επίσημη κατάθεση των υποψηφιοτήτων, τη διεξαγωγή ανοιχτής πολιτικής διαδικασίας για την παρουσίαση των προγραμμάτων και των προτάσεων των υποψηφίων», καθώς και «κατ’ ελάχιστο δύο ντιμπέιτ στη δημόσια τηλεόραση, με όρους που θα συμφωνηθούν με τη συμμετοχή εκπροσώπων των υποψηφίων», «την προβολή των απόψεων όλων των υποψηφίων, μέσα από το Γραφείο Τύπου και τα social media του Κινήματος».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT