Επίσκεψη Κεραμέως στη ΔΥΠΑ: Περαιτέρω ενίσχυση της απασχόλησης και μείωση της ανεργίας

Επίσκεψη Κεραμέως στη ΔΥΠΑ: Περαιτέρω ενίσχυση της απασχόλησης και μείωση της ανεργίας

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πρώτη της επίσκεψη ως υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης στα γραφεία της κεντρικής διοίκησης της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) στον Αλιμο πραγματοποίησε σήμερα, 9 Ιουλίου 2024, η Νίκη Κεραμέως.

Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η υπουργός ενημερώθηκε για την πορεία υλοποίησης των δράσεων της ΔΥΠΑ από τον διοικητή, Σπύρο Πρωτοψάλτη και συνομίλησε με τους υποδιοικητές, Γιώργο Καραχάλιο, Γιάννα Χορμόβα και Βασίλη Γεωργιάδη, τους γενικούς διευθυντές, τους διευθυντές και άλλα στελέχη της ΔΥΠΑ, καθώς και με τους εκπροσώπους των εργαζομένων.

Η κ. Κεραμέως συνεχάρη όλους τους εργαζόμενους και τα στελέχη της Υπηρεσίας ξεχωριστά για τον σημαντικό, όπως τον χαρακτήρισε, μετασχηματισμό του Οργανισμού, το έργο του οποίου αντικατοπτρίζεται στα μειωμένα ποσοστά ανεργίας, που καταγράφει η χώρα μας και έδωσε το έναυσμα για ακόμα μεγαλύτερη ενίσχυση της απασχόλησης και περαιτέρω μείωση της ανεργίας.

Παράλληλα, έθεσε ορισμένες επισημάνσεις, αρχής γενομένης από την πλατφόρμα «JobMatch», η οποία, όπως είπε, θα μπορούσε να επεκτείνει τη λειτουργία της και να αποτελέσει ένα κεντρικό σημείο σύζευξης μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων για την κάλυψη των αναγκών προσφοράς και ζήτησης στην αγορά εργασίας.

Αισθάνομαι ότι αυτό είναι κάτι που λείπει από τη χώρα, ένας κεντρικός μηχανισμός που θα “παντρεύει” προσφορά και ζήτηση εργασίας, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, έθεσε ψηλά στους στόχους της ΔΥΠΑ την τόνωση της απασχόλησης, με επίκεντρο τις γυναίκες και προανήγγειλε πολιτικές για την καταπολέμηση της υποαπασχόλησης των γυναικών, μέσω της παροχής κινήτρων, παρατηρώντας ότι υπάρχει ευρύ πεδίο βελτίωσης στο συγκεκριμένο ζήτημα.

«Αντίστοιχα, στους νέους που είναι εκτός εκπαίδευσης, εκτός κατάρτισης, εκτός απασχόλησης και εκεί υπάρχουν πάρα πολύ σημαντικά περιθώρια βελτίωσης» πρόσθεσε. Επίσης, εντόπισε ευρύ πεδίο βελτίωσης και για τα άτομα με αναπηρία, ενώ, μιλώντας για τους εργαζόμενους συνταξιούχους, χαρακτήρισε πολύ σημαντικό βήμα τη ρύθμιση που θεσπίστηκε για τη μη περικοπή σύνταξης.

Αναφερόμενη στα προγράμματα κατάρτισης, ανέδειξε την ανάγκη να υπάρξει ποιοτική αναβάθμισή τους, καθώς και θέσπιση αυστηρών φίλτρων πιστοποίησης, προκειμένου τα οφέλη των ενεργών πολιτικών απασχόλησης να είναι μακροπρόθεσμα.

ΑΠΕ ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT