Αρση προστασίας μαρτύρων Νοvartis ζητεί ο Σαμαράς

Αρση προστασίας μαρτύρων Νοvartis ζητεί ο Σαμαράς

Υπέβαλε σχετικό αίτημα ενώπιον του εισαγγελέως Οικονομικού Εγκλήματος – Σε ανάλογη κίνηση προχωρεί και ο Ανδρ. Λοβέρδος

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μία εβδομάδα μόλις μετά την εκδήλωση στο Πολεμικό Μουσείο, όπου είχε κάνει σχετική αναφορά στην υπόθεση Νοvartis, ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς επανέρχεται στο θέμα, ζητώντας την άρση του καθεστώτος προστασίας των «κουκουλοφόρων» μαρτύρων της σκευωρίας Novartis, καταθέτοντας αίτημα προς την Εισαγγελία Οικονομικού Εγκλήματος. Υπενθυμίζεται πως ο κ. Σαμαράς πριν από μία εβδομάδα μίλησε «για όσα τράβηξε μαζί με άλλους συναδέλφους με την άθλια σκευωρία Νοvartis», επιμένοντας ότι «τους κουκουλοφόρους ψευδομάρτυρες θα τους πάω μέχρι τέλους! Και θα αποκαλυφθούν», κάτι που μία εβδομάδα μετά επιχειρεί να κάνει πράξη. Το αίτημά του, μάλιστα, συνοδεύεται με συμπληρωματικό υπόμνημα, που περιλαμβάνει τα νέα δεδομένα που αποκαλύφθηκαν στη Βουλή, σύμφωνα με τα οποία οι συγκεκριμένοι μάρτυρες και ο δικηγόρος τους Παύλος Σαράκης είχαν οικονομικά οφέλη από την υπόθεση Novartis, στοιχείο που αποτελεί ασυμβίβαστο με το καθεστώς προστασίας.

Mεταξύ άλλων ο πρώην πρωθυπουργός στην ανακοίνωσή του αναφέρει: «Ο πρώην πρωθυπουργός κ. Α. Σαμαράς υπέβαλε στις 27.06.2024 ενώπιον του Εισαγγελέως Οικονομικού Εγκλήματος αίτηση σύμφωνα με το άρθρο 79 ν. 5090/2024 και το άρθρο 218 παρ. 7 ΚΠΔ για την αποκάλυψη της ταυτότητας των “προστατευόμενων” μαρτύρων με τις κωδικές ονομασίες “Μάξιμος Σαράφης” και “Αικατερίνη Κελέση” στην υπόθεση Novartis. Με την αίτησή του ζήτησε τον αποχαρακτηρισμό των ανωτέρω μαρτύρων ως μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος, την αφαίρεση της προστασίας αυτών και την ανάσυρση τής εναντίον τους εγκλήσεώς του για ψευδή κατάθεση και συκοφαντική δυσφήμηση», καταλήγοντας πως «σε συνέχεια της ανωτέρω αίτησης υποβλήθηκε συμπληρωματικό υπόμνημα, μετά τις αποκαλύψεις στη Βουλή περί είσπραξης χρηματικής αμοιβής από τον δικηγόρο τους, γεγονός που ενισχύει την πεποίθηση ότι οι ανωτέρω μάρτυρες εισέπραξαν μεγάλο χρηματικό ποσό για την κατάθεσή τους. Καθίσταται έτσι προφανές ότι ο χαρακτηρισμός τους ως “προστατευομένων” ήταν εκτός νόμου εξ υπαρχής». Λίγη ώρα μετά, ακολούθησε ο Ανδρέας Λοβέρδος, ζητώντας, όπως ο κ. Σαμαράς, «την άρση του καθεστώτος προστασίας των “κουκουλοφόρων” μαρτύρων της σκευωρίας Novartis». Ο πρώην υπουργός στη σχετική ανακοίνωση αναφέρει πως θα καταθέσει αίτηση για την αποκάλυψη της ταυτότητας του «Μάξιμου Σαράφη» και της «Αικατερίνης Κελέση».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT