ΠΑΣΟΚ: τα διαδικαστικά στο επίκεντρο

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να συνεδριάσει η Επιτροπή Δεοντολογίας και Καταστατικού του ΠΑΣΟΚ για να ορίσει τα επόμενα βήματα και το χρονοδιάγραμμα στις διαδικασίες ανάδειξης ηγεσίας

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πρώτη, έστω και μέσω αντιπροσώπων, επικοινωνία τους αναμένεται να έχουν τις προσεχείς ημέρες οι επτά μέχρι στιγμής υποψήφιοι για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να συνεδριάσει η Επιτροπή Δεοντολογίας, Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΔΕΚΑΠ), στην οποία κάθε υποψήφιος θα ορίσει τον αντιπρόσωπό του. Η Επιτροπή θα οριστικοποιήσει τα επόμενα βήματα της διαδικασίας και θα προσδιορίσει τα χρονοδιαγράμματα που αφορούν θέματα όπως η ανοιχτή ακόμη διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων, ο αριθμός και ο χρόνος διεξαγωγής ντιμπέιτ μεταξύ των υποψηφίων, ο τρόπος παρουσίασης των προτάσεων του καθενός κ.λπ.

Ο τελικός αριθμός των υποψηφίων παραμένει άγνωστος, καθώς σχεδόν προεξοφλείται ότι η Αννα Διαμαντοπούλου θα είναι υποψήφια και αν αυτό επιβεβαιωθεί, θα είναι τουλάχιστον οκτώ οι διεκδικητές, χωρίς να μπορεί να αποκλεισθεί και κάποια έκπληξη της τελευταίας στιγμής. Μένει να φανεί αν θα επιμείνουν όλοι μέχρι τέλους στην υποψηφιότητά τους ή αν κάποιος ή κάποιοι αποσυρθούν υπέρ συνυποψηφίων τους. Παράλληλα, εκφράζονται επιφυλάξεις για το αν θα καταφέρουν όλοι όσοι έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να συγκεντρώσουν τις 5.000 υπογραφές που είναι αναγκαία προϋπόθεση συμμετοχής στη διαδικασία.

Μια διαδικασία που αναμένεται συγκρουσιακή, όπως διαφαίνεται από τις αιχμές που ήδη εξαπολύονται. Από το περιβάλλον του Νίκου Ανδρουλάκη έσπευσαν να απαντήσουν σε αιχμηρό ύφος στην επιστολή που απηύθυνε προς την ΕΔΕΚΑΠ ο Χάρης Δούκας, με την οποία, μεταξύ άλλων, έθεσε θέμα ισότιμης προβολής των υποψηφίων από τον κομματικό μηχανισμό. Οπως ανέφεραν πηγές της Χαριλάου Τρικούπη, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ από τις ευρωεκλογές και μετά έχει δώσει μόλις δύο συνεντεύξεις τη στιγμή που οι υπόλοιποι υποψήφιοι «είναι διαρκώς παντού. Πού ακριβώς τους μπλοκάρει ο κομματικός μηχανισμός;». Σε σχέση με το αίτημα για ντιμπέιτ οι συνεργάτες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ υποστηρίζουν ότι ο ίδιος από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής το ζήτησε, με την «προεδρική» πλευρά να επιθυμεί μια διαδικασία με τη συμμετοχή όλων των υποψηφίων.

Παρά το γεγονός, πάντως, ότι όλοι οι υποψήφιοι αναγνωρίζουν τη δυσκολία να γίνει προεκλογική εκστρατεία μέσα στο καλοκαίρι και παραδέχονται ότι οι πολίτες έχουν κουραστεί από τις διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις τον τελευταίο χρόνο, ήδη κινούνται σε δύο κατευθύνσεις: στη στελέχωση του επιτελείου τους και στην οργάνωση πλάνου περιοδειών και πολιτικών εκδηλώσεων και, παράλληλα, στην αναζήτηση συμμαχιών μέσα στον κομματικό μηχανισμό, προκειμένου να ενισχύσουν τις πιθανότητες της υποψηφιότητάς τους έναντι των υπολοίπων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT