ΣΥΡΙΖΑ: Ωρα τελικών αποφάσεων για «Αυγή»

ΣΥΡΙΖΑ: Ωρα τελικών αποφάσεων για «Αυγή»

Αύριο αναμένονται οι οριστικές αποφάσεις για την εφημερίδα «Αυγή», καθώς συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ παραμένουν ανοιχτά τα εσωκομματικά μέτωπα

2' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο δρόμος μέχρι το συνέδριο του Οκτωβρίου δεν θα είναι στρωμένος με «ροδοπέταλα» για τον Στέφανο Κασσελάκη. Από την εσωκομματική αντιπολίτευση των «87» συντηρείται μια πίεση προς τον πρόεδρο με το βλέμμα στραμμένο στην προοπτική της ενωμένης Κεντροαριστεράς. Οι ζυμώσεις είναι συνεχείς, τα επόμενα βήματα μελετώνται, ενώ αναμένονται και οι τελικές αποφάσεις που θα ληφθούν για την «Αυγή», με την Πολιτική Γραμματεία να συνεδριάζει αύριο.

Για «προσωπικές ατζέντες και προσωπικές απόψεις» στελεχών της εσωκομματικής αντιπολίτευσης έκανε λόγο η Θεοδώρα Τζάκρη.

Οι τόνοι ανεβαίνουν και από τα δύο στρατόπεδα, καθώς οι ανοιχτοί λογαριασμοί είναι πολλοί. Ο Χρήστος Σπίρτζης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε: «Εμένα δεν με έβαλε σε καλούπι ο Σημίτης και το κομματικό σύστημα που υπήρχε τότε στο ΠΑΣΟΚ, δεν θα με βάλει κανένας τώρα στα 55 μου. Οταν μια ηγεσία απειλεί με διαγραφές, προφανώς έχουν τελειώσει τα πολιτικά επιχειρήματα… Μπορεί το 14,9% να γίνει 4,9% με αυτή την τακτική».

Είχε προηγηθεί η Θεοδώρα Τζάκρη, η οποία στο Mega επιτέθηκε στην εσωκομματική αντιπολίτευση: «Ηθελαν να στήσουμε την 6η κατά σειρά συριζαϊκή κάλπη μέσα σε οκτώ μήνες. Αντιλαμβάνεστε πόσο αλυσιτελές είναι αυτό και πόσο κρίσιμο. Πηγαίναμε για ένα ρεκόρ Γκίνες. Για να αποφασίσουμε μόνοι μας και όχι με άλλα κόμματα αν θα δεσμευτούμε να συνεργαστούμε με άλλα κόμματα στο μέλλον. Οπως αντιλαμβάνεστε αυτό, το από μόνοι μας, δεν κάνει και πολύ νόημα… Είναι προσωπικές ατζέντες και προσωπικές απόψεις οι οποίες δεν τυγχάνουν νομιμοποίησης ούτε της πλειοψηφίας, ούτε των κομματικών μας οργάνων, ούτε της κοινοβουλευτικής μας ομάδας».

ΣΥΡΙΖΑ: Ωρα τελικών αποφάσεων για «Αυγή»-1
Στιγμιότυπο από το βίντεο που ανήρτησε στο TikTok ο Στ. Κασσελάκης σχολιάζοντας την επιβολή ΦΠΑ 24% στον καφέ όταν σερβίρεται στο κατάστημα.

Στην Κουμουνδούρου γνωρίζουν πως όσο τα δημοσκοπικά νούμερα δεν «ανθούν», η εσωστρέφεια και η «μουρμούρα» δύσκολα θα φύγει. Το καλοκαίρι θα είναι δύσκολο για τον Στέφανο Κασσελάκη, καθώς θα πρέπει να καταφέρει να φτάσει στο καταστατικό συνέδριο με το ηθικό και τα νούμερα του κόμματος ανεβασμένα. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να ξεπεράσει την «γκρίνια» επικεντρώνοντας στο αντιπολιτευτικό έργο.

Το βίντεο

Χθες, με ένα νέο βίντεο στο TikTok σχολίασε τις νέες τιμές του καφέ, εξαιτίας της επιβολής ΦΠΑ 24% όταν κάποιος επιλέξει να καθίσει στο μαγαζί. Στο σποτ ο Στέφανος Κασσελάκης μέσα από μια καφετέρια κοιτάει τον λογαριασμό. «Ωπα. Τι γίνεται εδώ; ΦΠΑ 24%. Νόμιζα ότι άλλα μας είχε πει ο κ. πρωθυπουργός. Κρίμα κι είχα πιστέψει τα πρωτοσέλιδα και λέω για μια φορά ο κ. Μητσοτάκης τηρεί τις δεσμεύσεις του», σημείωσε δηκτικά. Κατά τη διάρκεια του βίντεο εμφανίζονται δημοσιεύματα με τίτλους «Μητσοτάκης: Χτύπημα στην ακρίβεια με μειωμένο ΦΠΑ σε καφέ και ταξί» ή «Μόνιμοι οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ σε ταξί και καφέ». Στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε στην κυβέρνηση προτείνοντας «νέους τίτλους» για τα μέσα ενημέρωσης: «Ακρίβεια = Μητσοτάκης. Εμμεσοι φόροι = Μητσοτάκης».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT