ΣΥΡΙΖΑ: Επαναλαμβανόμενα πυρά κατά Κασσελάκη από τη «φρουρά Τσίπρα»

ΣΥΡΙΖΑ: Επαναλαμβανόμενα πυρά κατά Κασσελάκη από τη «φρουρά Τσίπρα»

Κείμενο τριών σημείων κατατέθηκε από τους «8» (Φλαμπουράρης Γεροβασίλη, Νοτοπούλου, Θεοχαρόπουλος, Ραγκούσης, Ζαχαριάδης, Καρκούλια και Συμεωνίδου) κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Π.Γ.

2' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν ολοκληρώθηκε η χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, καθώς η ενημέρωση από την οικονομική επιτροπή για την κατάσταση των μέσων ενημέρωσης του κόμματος διήρκεσε αρκετή ώρα, χωρίς να γίνει τελικά αναλυτική κουβέντα για τους τρόπους που θα ξεπεραστεί η κρίση. Η συζήτηση θα συνεχιστεί πιθανότατα τη Δευτέρα, οπότε θα συγκληθεί και πάλι το όργανο «λόγω της κρισιμότητας των συζητήσεων», όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά πηγές της Κουμουνδούρου. Για άλλη μία φορά, φάνηκε η διάσταση που υπάρχει ανάμεσα στην πλευρά των νεοπροεδρικών και στους «87», καθώς οι οκτώ της «φρουράς Τσίπρα» επανήλθαν χθες με νέο κείμενο, στο οποίο ασκούσαν κριτική σε επιλογές του Στέφανου Κασσελάκη.

Στο πρώτο σημείο του κειμένου, σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέλη του οργάνου περιέγραψαν το αποτέλεσμα των γαλλικών εκλογών και τον δρόμο που οφείλουν να ακολουθήσουν το κόμμα και οι προοδευτικές δυνάμεις συνολικά, ώστε να μπορέσουν να σταθούν απέναντι στη Νέα Δημοκρατία. Σε δεύτερη ενότητα, τα στελέχη ανέλυσαν τις διαφωνίες τους για τις καταστατικές και οργανωτικές αλλαγές που προανήγγειλε ο Στέφανος Κασσελάκης στην Κεντρική Επιτροπή. «Διαλύουν το κόμμα με την κατάργηση οργανώσεων μελών και νομαρχιακών οργανώσεων», ανέφερε χαρακτηριστικά μέλος του οργάνου στην «Κ», ενώ το τρίτο πεδίο κριτικής αφορούσε για άλλη μία φορά τις δηλώσεις περί ύπαρξης «μαύρων ταμείων» στην Κουμουνδούρου. Οι οκτώ συνυπογράφοντες το κείμενο ζητούν να καταδικαστούν όλες αυτές οι αναφορές και να τεθεί το συγκεκριμένο θέμα σε ψηφοφορία. Το νέο κείμενο υπογράφουν: Αλέκος Φλαμπουράρης, Ολγα Γεροβασίλη, Κατερίνα Νοτοπούλου, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Γιάννης Ραγκούσης, Κώστας Ζαχαριάδης, Ζωή Καρκούλια και Ελένη Συμεωνίδου.

Ολα δείχνουν πως η επόμενη συνεδρίαση θα είναι κρίσιμη, καθώς και η χθεσινή ήταν μια «δύσκολη συζήτηση», όπως τόνιζαν χαρακτηριστικά συμμετέχοντες. Κριτική προς τον πρόεδρο υπήρξε και για την αναστολή έκδοσης του καθημερινού φύλλου της «Αυγής», με στελέχη να επισημαίνουν ότι δεν μπορεί πρώτα να κλείνει η εφημερίδα και εκ των υστέρων ο πρόεδρος να ζητεί νομιμοποίηση. Αναφορά, έγινε σύμφωνα με πληροφορίες και στα τρολ του Διαδικτύου και σε όλη τη συζήτηση που έχει ξεκινήσει το τελευταίο διάστημα. Αλλες πηγές αναφέρουν ότι μέλη του κόμματος με επιστολή τους στον Στέφανο Κασσελάκη και στη γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής Ράνια Σβίγκου ζητούν τη διαγραφή του Χρήστου Σπίρτζη, κάνοντας λόγο, μετά τις τελευταίες δηλώσεις του, για αντικαταστατική και αντικομματική συμπεριφορά.

Στην Πολιτική Γραμματεία έγινε αναφορά και στους επόμενους βηματισμούς ενόψει της ΔΕΘ, μια και θα είναι η πρώτη παρουσία του Στέφανου Κασσελάκη στη Θεσσαλονίκη. Με πρόταση του προέδρου, συστήνονται και συγκροτούνται ομάδες εργασίας ενόψει της Εκθεσης που αφορούν πέντε τομείς: τη στέγη, τις τράπεζες – ιδιωτικό χρέος, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, την υγεία και την εργασία. Μεγάλη έμφαση δίνουν στην Κουμουνδούρου στη χθεσινή διαδικασία, που ξεκίνησε με την απευθείας επαφή του Στέφανου Κασσελάκη με τους πολίτες.

«Συγγνώμη που καθυστέρησα, συνάντησα έναν πολίτη με αναπηρία που παίρνει 500 ευρώ σύνταξη. Πρέπει να σκύψουμε όλοι πάνω από τα προβλήματα του κόσμου», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος με το που ξεκίνησαν οι εργασίες του οργάνου. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ άκουσε στο γραφείο του τα παράπονα των πολιτών και είναι μια διαδικασία που θα επαναληφθεί.

«Χώρος διαλόγου»

Τη δημιουργία ενός «κοινού χώρου διαλόγου» μεταξύ αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων ανήγγειλαν οι Διονύσης Τεμπονέρας, Αντώνης Κοτσακάς και Χάρης Τσιόκας, οι οποίοι πρόσφατα παραιτήθηκαν από τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ. Η πρωτοβουλία των τριών στελεχών στοχεύει στον διάλογο μεταξύ των κομμάτων του αριστερού και προοδευτικού χώρου, τριτοβάθμιων οργανώσεων και κοινωνικών φορέων, για τη διαμόρφωση μιας μίνιμουμ προγραμματικής συμφωνίας που θα οδηγήσει σε ένα ενιαίο εκλογικό σχήμα. Οπως υπογραμμίζουν, τα κόμματα θα παραμείνουν στο σημερινό τους status και η συμφωνία που θα γίνει θα οδηγεί σε εκλογική συμπόρευση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT