ΠΑΣΟΚ: Αρχίζει ο αγώνας συλλογής των υπογραφών

ΠΑΣΟΚ: Αρχίζει ο αγώνας συλλογής των υπογραφών

Από τους υποψηφίους για την ηγεσία – Στις τάσεις της MRB ο Νίκος Ανδρουλάκης λαμβάνει 28%, ο Χάρης Δούκας είναι δεύτερος με 27,1% και ακολουθεί ο Παύλος Γερουλάνος με 19%

2' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη μάχη της συλλογής υπογραφών ρίχνονται οι υποψήφιοι για την ανάδειξη ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ, καθώς πλησιάζει ο χρόνος που θα πρέπει ενώπιον της Επιτροπής Δεοντολογίας να παρουσιάσουν τις 5.000 υπογραφές που καθένας θα χρειαστεί να συγκεντρώσει προκειμένου να λάβει και τυπικά το πράσινο φως για τη συμμετοχή στη διαδικασία. Χθες άνοιξε η πλατφόρμα δήλωσης υποστήριξης προς τον Νίκο Ανδρουλάκη, ο οποίος καλεί σε στήριξη προβάλλοντας το στοιχείο της συνέχειας. «Συνεχίζουμε μαζί στον δρόμο της ενότητας και της πολιτικής μας αυτονομίας! Συνεχίζουμε μαζί για να πάμε ακόμα ψηλότερα!» είναι το μήνυμά του.

Είναι η απάντησή του στον Χάρη Δούκα, ο οποίος παρουσίασε τη δική του ιστοσελίδα για τη συγκέντρωση υπογραφών με την επισήμανση ότι «Τώρα είναι η ώρα της μεγάλης υπέρβασης». Ο Παύλος Γερουλάνος, με «ένα μεγάλο ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη», ζητάει στήριξη «σε μια προσπάθεια που θα αναγεννήσει το Κίνημα για να αναγεννήσει την Ελλάδα». Ο Μιχάλης Κατρίνης απευθύνει προσκλητήριο για στήριξη της υποψηφιότητάς του με το σύνθημα «Γίνε η φωνή της ρήξης και της ελπίδας». Στη διαδικασία συγκέντρωσης υπογραφών επικεντρώνουν την προσοχή τους και οι κ. Μιλένα Αποστολάκη και Νάντια Γιαννακοπούλου.

Η δυναμική των υποψηφίων

Στις τάσεις της MRB που δημοσιοποιήθηκαν χθες δίνεται μια πρώτη εικόνα για τη δυναμική των υποψηφίων, με τον Νίκο Ανδρουλάκη να λαμβάνει 28% και να προηγείται με μικρή διαφορά του Χάρη Δούκα, που είναι δεύτερος με 27,1%. Ακολουθεί ο Παύλος Γερουλάνος με 19% και μετά ο Μιχάλης Κατρίνης με 7%. Δεν υπάρχουν στοιχεία για τις υπόλοιπες υποψηφιότητες γιατί η συλλογή των στοιχείων της μέτρησης άρχισε με μόνο αυτούς τους τέσσερις να έχουν ανακοινώσει υποψηφιότητα. Πάντως, τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι μάλλον μικρό το γενικό ενδιαφέρον για συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία για ανάδειξη ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, καθώς το 77% του συνόλου των ερωτηθέντων δηλώνει ότι δεν ενδιαφέρεται να ψηφίσει. Ομως, το 75,4% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ δηλώνει ότι θα ψηφίσει.

Οι στρατηγικές

Οσον αφορά τη στρατηγική που χαράσσουν οι υποψήφιοι για την προεκλογική εκστρατεία τους, από το επιτελείο του Νίκου Ανδρουλάκη επισημαίνουν ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα κινηθεί με πλαίσιο τα μεγάλα προβλήματα της καθημερινότητας, προκειμένου να στείλει το μήνυμα προς την εκλογική βάση ότι είναι ο πλέον κατάλληλος για να ασκήσει πίεση στην κυβέρνηση και να διεκδικήσει λύσεις για όλα όσα πραγματικά απασχολούν τους πολίτες.

Ο Χάρης Δούκας επιδιώκει να δείξει αποτελεσματικότητα και ικανότητες διοίκησης και διαχείρισης της καθημερινότητας μέσα από τη δουλειά του στον Δήμο Αθηναίων, ενώ ταυτόχρονα ακολουθεί πρόγραμμα πυκνών περιοδειών σε όλη τη χώρα για να επικοινωνήσει το σχέδιό του για την επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ και να ενισχύσει τις επαφές με τον κομματικό μηχανισμό και τις κατά τόπους οργανώσεις βάσης.

Ο Παύλος Γερουλάνος επισήμανε (ΣΚΑΪ) και αυτός από την πλευρά του χθες ότι ο κόσμος προτιμάει να ακούει λύσεις για τα καθημερινά προβλήματα, όπως είναι η ακρίβεια, χαρακτηρίζοντας «εντελώς στη λάθος κατεύθυνση» όσα λέγονται για την Κεντροαριστερά. Πρόσθεσε ότι αν ο ίδιος κερδίσει στη διαδικασία ανάδειξης ηγεσίας, θα ανοίξει το ΠΑΣΟΚ σε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT