Η νέα «μάχη της Χειμάρρας»

Στις 4 Αυγούστου οι εκλογές για τη διαδοχή Μπελέρη – Οι υποψηφιότητες

2' 35" χρόνος ανάγνωσης

Η νέα «μάχη της Χειμάρρας» για τη δημαρχία ξεκίνησε από χθες με την οριστικοποίηση των υποψηφιοτήτων και θα διεξαχθεί δίχως τον Φρέντη Μπελέρη, που καθαιρέθηκε και επισήμως από τη θέση του δημάρχου και ο εκλεγμένος με τη Νέα Δημοκρατία ευρωβουλευτής οδεύει πλέον προς το Στρασβούργο.

Ως αντικαταστάτη του στη διεκδίκηση της δημαρχίας, η μειονοτική οργάνωση Ομόνοια και το Κόμμα Ενωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΚΕΑΔ) επέλεξαν, με τη σύμφωνη γνώμη και των κομμάτων της αλβανικής αντιπολίτευσης με τα οποία έχουν συγκροτήσει εκλογική συμμαχία, τον ομογενή με καταγωγή από το χωριό Δρυμάδες, Πέτρο Γκικουρία, ο οποίος ασκεί επιχειρηματικές δραστηριότητες στον χώρο της εστίασης στις ΗΠΑ.

Η μειονοτική οργάνωση Ομόνοια και το Κόμμα Ενωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων θα στηρίξουν τον ομογενή Πέτρο Γκικουρία, που δραστηριοποιείται στην εστίαση στις ΗΠΑ.

Σε ανακοίνωσή του το ΚΕΑΔ αναφέρει ότι «από κοινού με την Ομόνοια, έπειτα από εντατικές διαβουλεύσεις με τις συνιστώσες κοινότητες του Δήμου Χειμαρραίων αλλά και τις αντιπροσωπευτικές τους ενώσεις στο μεταναστευτικό, πρότειναν στα συμμαχικά πολιτικά κόμματα της αντιπολίτευσης στις εκλογές για δήμαρχο Χειμάρρας να στηρίξουμε την υποψηφιότητα του Πέτρου Γκικουρία» και επισημαίνει ότι «στις επερχόμενες εκλογές στη Χειμάρρα δεν θα κριθεί μόνο η τύχη της ηγεσίας του δήμου για το υπόλοιπο της θητείας, αλλά και αυτή των προτύπων των βουλευτικών εκλογών της επόμενης χρονιάς».

Η νέα «μάχη της Χειμάρρας»-1
Φωτ. Facebook / Πέτρος Γκικουρίας – Petro Gjikuria

«Ενα βήμα μπροστά»

Ο ίδιος ο Γκικουρία αυτοσυστήθηκε με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ως εξής: «Βλέποντας την αδικία εις βάρος του Φρέντη Μπελέρη και θέλοντας να βοηθήσω τον τόπο μου πήρα την απόφαση να κάνω ένα βήμα μπροστά για τη χώρα, να ανακοινώσω την υποψηφιότητά μου για δήμαρχος Χειμάρρας και να ζητήσω από πολιτικά κόμματα, διάφορους συλλόγους και κάθε συμπολίτη να στηρίξουν την υποψηφιότητά μου και να προχωρήσουμε μαζί για το αύριο της Χειμάρρας. Γεννήθηκα στους Δρυμάδες (σ.σ. χωριό της Χειμάρρας) και προέρχομαι από μια οικογένεια που αγωνίστηκε για δύο ιερά πράγματα: για την πατρίδα και για τη δημοκρατία. Εχω δουλέψει σκληρά στην Ελλάδα και στις ΗΠΑ και έχω μάθει πολλά δουλεύοντας στον τομέα της μαγειρικής και της φιλοξενίας, αλλά και σε διάφορους οργανισμούς της διασποράς και θέλω να βάλω όλη αυτή τη γνώση και την εμπειρία στη λειτουργία της χώρας μου, συνεργαζόμενος με τους συμπολίτες μου για την ευημερία και την ανάπτυξη της Χειμάρρας σε όλους τους τομείς».

«Με ώθησε η Χειμάρρα»

Απέναντί του στις εκλογές της 4ης Αυγούστου ο Γκικουρία θα έχει τον υποψήφιο του Σοσιαλιστικού Κόμματος, πρώην υπουργό, βουλευτή Δρόπολης επί πολλά χρόνια και γνωστό στέλεχος της ελληνικής μειονότητας Βαγγέλη Τάβο, ο οποίος σε δηλώσεις του σε τηλεοπτικό σταθμό της Αλβανίας, ως προς τους λόγους που κατέρχεται υποψήφιος, είπε πως «με ώθησε η Χειμάρρα και η επίλυση των προβλημάτων της, οι κρίσεις και η αποκατάσταση της κανονικότητας», δηλώνοντας «πεπεισμένος ότι τους πρώτους μήνες της θητείας μου η Χειμάρρα, όπως και άλλοι δήμοι, θα είναι σε απόλυτη κανονικότητα, οι πολίτες θα λαμβάνουν εξίσου υπηρεσίες και θα έχουν εκπροσώπους αριστερούς, δεξιούς, που νιώθουν Ελληνες και εκείνοι που δεν νιώθουν Ελληνες».

Οι εκλογές θα διεξαχθούν στις 4 Αυγούστου και επισήμως η προεκλογική εκστρατεία θα ξεκινήσει στις 27 Ιουλίου, δίνοντας ελάχιστο χρόνο στη δημόσια συζήτηση και τις δραστηριότητες των υποψηφίων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT