Παραιτούνται από επίτροποι για να αναλάβουν καθήκοντα ευρωβουλευτή

Παραιτούνται από επίτροποι για να αναλάβουν καθήκοντα ευρωβουλευτή

Την παραίτησή τους από την Κομισιόν υπέβαλαν επισήμως οι επίτροποι Αντίνα Βαλεάν και Βιργκίνιους Σινκεβίτσιους

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την παραίτησή τους από την Κομισιόν υπέβαλαν επισήμως οι επίτροποι Αντίνα Βαλεάν και Βιργκίνιους Σινκεβίτσιους, προκειμένου να καταλάβουν τις έδρες τους στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, καθώς έχουν εκλεγεί.

Συγκεκριμένα, η επίτροπος μεταφορών της Ευρωπαϊκής Ενωσης Αντίνα Βαλεάν από τη Ρουμανία και ο επίτροπος για το περιβάλλον, τους ωκεανούς και την αλιεία Βιργκίνιους Σινκεβίτσιους από τη Λιθουανία ενημέρωσαν την πρόεδρο της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για την πρόθεσή τους να παραιτηθούν με ισχύ από τις 15 και 16 Ιουλίου, αντίστοιχα.

Αύριο, Τρίτη άλλωστε ξεκινά επισήμως τις εργασίες του το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με τη σύγκληση της πρώτης ολομέλειας στο Στρασβούργο.

Προκειμένου να διασφαλιστεί η συνέχεια των εργασιών της Κομισιόν, η πρόεδρός της αποφάσισε να αναθέσει προσωρινά τις αρμοδιότητες για το περιβάλλον, τους ωκεανούς και την αλιεία στον εκτελεστικό αντιπρόεδρο Μάρος Σέφκοβιτς, και για τον ίδιο λόγο αποφάσισε να αναθέσει προσωρινά τις αρμοδιότητες για τις μεταφορές στον επίτροπο Βόπκε Χούκστρα.

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ενημέρωσε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο σχετικά με αυτές τις προσωρινές αλλαγές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT