Γ. Παπαντωνίου: Η δήλωση του δικηγόρου του μετά την εισαγγελική πρόταση ενοχής

Γ. Παπαντωνίου: Η δήλωση του δικηγόρου του μετά την εισαγγελική πρόταση ενοχής

«Οι έξι φρεγάτες που εκσυγχρονίστηκαν με απόφαση του Γιάννου Παπαντωνίου το 2003, μετά από θετικές εισηγήσεις δεκάδων ανώτερων αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού, μέχρι σήμερα φυλάττουν τα θαλάσσια σύνορα της χώρας», αναφέρει μεταξύ άλλων ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Οι έξι φρεγάτες που εκσυγχρονίστηκαν με απόφαση του Γιάννου Παπαντωνίου το 2003, μετά από θετικές εισηγήσεις δεκάδων ανώτερων αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού, μέχρι σήμερα φυλάττουν τα θαλάσσια σύνορα της χώρας» αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Μιχάλης Δημητρακόπουλος, πληρεξούσιος δικηγόρος του Γιάννου Παπαντωνίου.

Ο κ. Δημητρακόπουλος σε γραπτή δήλωση του, μετά την πρόταση ενοχής για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα που υπέβαλε ο εισαγγελέας της Εδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για τον πρώην υπουργό, τη σύζυγό του και φιλικό τους πρόσωπο, αναφέρει:

«Ο κ. εισαγγελέας με την πρότασή του, θεώρησε ότι το σύνολο της δαπάνης των 381 εκατομμυρίων ευρώ για τον εκσυγχρονισμό των 6 φρεγατών συνιστά βέβαιη ζημιά του Ελληνικού Δημοσίου. Ο κατηγορούμενος υπουργός όφειλε να ακυρώσει την απόφαση του κορυφαίου κυβερνητικού οργάνου του ΚΥΣΕΑ για εκσυχρονισμό των 6 φρεγατών και να στείλει τις 6 φρεγάτες στον Ναύσταθμο Σαλαμίνας, όπου το Πολεμικό Ναυτικό τζάμπα θα έφτιαχνε τις φρεγάτες. Οι 6 φρεγάτες, που εκσυγχρονίστηκαν με απόφαση του Γιάννου Παπαντωνίου το 2003, μετά από θετικές εισηγήσεις δεκάδων ανώτερων αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού, μέχρι σήμερα φυλάττουν τα θαλάσσια σύνορα της χώρας. Μία καινούργια φρεγάτα αναμένεται το 2026!»

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT