Στην πρώτη γραμμή

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η σημερινή έκτακτη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου με αντικείμενο τις τιμές της ενέργειας δείχνει ότι για την κυβέρνηση το μέτωπο της καθημερινότητας βρίσκεται στην πρώτη γραμμή. Και δεν είναι μόνο το ρεύμα. Μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να παρουσιαστούν συνολικά όλες οι παρεμβάσεις που γίνονται με τα πακέτα κοινωνικού τουρισμού και τις πάσης μορφής παροχές και επιδοτήσεις που χορηγούνται, προκειμένου να γίνουν οι διακοπές προσιτές για τους πολίτες. Το τουριστικό προϊόν παραμένει εξαιρετικά σημαντική πηγή εισοδήματος για τη χώρα, ωστόσο η άνοδος των τιμών κάνει πιο δύσκολες τις διακοπές για τους Ελληνες. Κι αυτό έχει φτάσει στην κυβέρνηση, που ενεργοποιεί όλα τα διαθέσιμα εργαλεία για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση.

Πολιτική πίεση

Και μπορεί να γίνονται προσπάθειες για να κλείσουν τα μέτωπα της καθημερινότητας, κάποιο άλλο μέτωπο, όμως, προεξοφλείται ότι όχι μόνο θα παραμείνει ανοιχτό, αλλά θα εξελιχθεί σε πεδίο σφοδρής αντιπαράθεσης. Πρόκειται για την υπόθεση των προστατευόμενων μαρτύρων της Novartis, καθώς κυβερνητικές πηγές διαμηνύουν αρμοδίως ότι το επόμενο διάστημα θα υπάρξει ακόμη μεγαλύτερη πολιτική πίεση προς τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς όσα αποκαλύπτονται ενισχύουν τη διάσταση της σκευωρίας. Μάλιστα, κάθε άλλο παρά τυχαία ήταν η χθεσινή αναφορά του κυβερνητικού εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη, αν στη συζήτηση για την ανασύνθεση της Κεντροαριστεράς, το ΠΑΣΟΚ συμπεριλαμβάνει και τον ΣΥΡΙΖΑ της Novartis.

«Δεν παίζεται»

Στον ΣΥΡΙΖΑ το κλίμα παραμένει εκρηκτικό και η έκφραση «δεν παίζεται ο τύπος» είναι από τις πιο light που ακούγονται για τον Στέφανο Κασσελάκη. Η νέα εσωκομματική αντιπολίτευση δείχνει, πάντως, να τηρεί στάση αναμονής για τις επόμενες κινήσεις των «προεδρικών» και του ίδιου του κ. Κασσελάκη, ο οποίος, όπως αναφέρουν, «παίζει με τα όριά μας». Πού θα φτάσει αυτή η νέα σύγκρουση δεν μπορεί κανείς να προεξοφλήσει και φαίνεται ότι επικρατεί λογική καλοκαιρινής ανακωχής, με τον Σεπτέμβριο να προδιαγράφεται εξαιρετικά δύσκολος.

Το πρόγραμμα Ανδρουλάκη

Στο ΠΑΣΟΚ επιταχύνονται οι ρυθμοί για την προετοιμασία των εσωκομματικών εκλογών και η Επιτροπή Δεοντολογίας (ΕΔΕΚΑΠ) θα συνεδριάσει την Πέμπτη για να οριστικοποιήσει τα χρονοδιαγράμματα για την κατάθεση υπογραφών και οριστικοποίηση των υποψηφιοτήτων. Ο Νίκος Ανδρουλάκης, που προσπαθεί να συνδυάσει τα εσωκομματικά με την άσκηση αντιπολίτευσης με άξονα τα προβλήματα των πολιτών, θα επισκεφθεί αύριο την Ανατολική Θεσσαλία, όπου θα έχει συνάντηση με τον περιφερειάρχη Δημήτρη Κουρέτα, ενώ την Πέμπτη θα αναχωρήσει για την Κύπρο, όπου θα συμμετάσχει στις εκδηλώσεις για την πεντηκοστή επέτειο της τουρκικής εισβολής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT