Κλιμακώνεται η σύγκρουση για τη Novartis

3' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο προσκήνιο επανήλθε η υπόθεση της Novartis, με τη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ να συγκρούονται με σφοδρότητα για τους προστατευόμενους μάρτυρες έπειτα και από δημοσίευμα («Πρώτο Θέμα») που τους φέρει να έλαβαν 56 εκατ. ευρώ από τις αμερικανικές Αρχές. Η σύγκρουση είχε ξεκινήσει μετά το μπαράζ προσφυγών πολιτικών προσώπων στη Δικαιοσύνη που ζητούν αποκάλυψη των ταυτοτήτων τους. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για ενορχηστρωμένη και καλοστημένη σκευωρία με στόχο την εξόντωση πολιτικών αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ αναμένοντας τις κινήσεις της Δικαιοσύνης. «Ούτε ποτέ πρόκειται η κυβέρνηση αυτή να εμπλακεί σε αποφάσεις της Δικαιοσύνης ή να ζητήσει το “α” ή το “β” από τη Δικαιοσύνη, αυτά ανήκουν σε άλλες εποχές, που λειτουργούσαν παραϋπουργεία Δικαιοσύνης στο Μέγαρο Μαξίμου. Χθες έπεσαν και οι τελευταίες, για τα μάτια του κόσμου, μάσκες ότι δήθεν ο ΣΥΡΙΖΑ του κ. Κασσελάκη είναι κάτι διαφορετικό από τον ΣΥΡΙΖΑ του Τσίπρα. Εβαλε πλάτη ο τωρινός ΣΥΡΙΖΑ στον προηγούμενο ΣΥΡΙΖΑ. Ενα πράγμα είναι», δήλωσε ο Παύλος Μαρινάκης κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Από την Κουμουνδούρου τόνιζαν πως ζητώντας να αποκαλυφθούν οι ταυτότητές τους για να φανεί η δήθεν «σκευωρία», από την κυβέρνηση μεταξύ άλλων θέτουν σε κίνδυνο το ευρωπαϊκό πλαίσιο για τους προστατευόμενους μάρτυρες και επιδιώκουν, ουσιαστικά, να το καταργήσουν. Κατά την Κουμουνδούρου το ερώτημα είναι το εξής: «Γιατί η κυβέρνηση επιμένει στην αποκάλυψη της ταυτότητας των προστατευόμενων μαρτύρων; Φοβάται κάτι άλλο που έρχεται; Προσπαθεί να εκφοβίσει ή να αποτρέψει κάποιους μάρτυρες σε άλλες υποθέσεις;». Αναμένεται να γραφτούν πολλά επεισόδια το επόμενο διάστημα, με τον Γιώργο Φλωρίδη να δηλώνει στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ πως «αυτό το οποίο κάναμε ήταν στο καθεστώς προστασίας να το συμπληρώσουμε με μία διάταξη η οποία δίνει τη δυνατότητα στον αρμόδιο εισαγγελέα να εξετάζει ανά πάσα στιγμή το καθεστώς το οποίο έχει παρασχεθεί, για να δει αν αυτό το καθεστώς μπορεί να συνεχίζεται ή όχι».

Πηγές από τον ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν πως είναι δεδομένο ότι επανερχόμενη η κυβέρνηση σε κάτι που η Δικαιοσύνη έχει κρίνει ήδη δεκάδες φορές προσπαθεί να αποπροσανατολίσει τη δημόσια συζήτηση από τα πραγματικά, χρονίζοντα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες, πετώντας ταυτόχρονα λάσπη. Επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση εξαπέλυσε και ο Αδωνις Γεωργιάδης: «Αν τυχόν οι άνθρωποι αυτοί βρεθούν σε δικαστήριο, θα μιλήσουν και θα πουν και ποιος τους έβαλε. Ο ΣΥΡΙΖΑ φοβάται πραγματικά και η στάση του και η ανακοίνωσή του είναι ενοχική ότι αν βγουν οι κουκούλες από αυτούς τους ανθρώπους θα υποδείξουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Πιθανόν και τον κ. Πολάκη ή κάποιον από αυτούς. Λέω τον κ. Πολάκη όχι γιατί τον αντιπαθώ, αλλά αν θυμάστε είχε βγει την επόμενη μέρα –το είχε καταγγείλει και ο κ. Κοντονής– ότι “ξέρουμε ποιοι είναι”». Για το θέμα τοποθετήθηκε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Παππάς: «Οποιοι θεωρούν ότι πρέπει να ανακινήσουν το θέμα και ωμά να παρέμβουν ξανά στη Δικαιοσύνη, ας το κάνουν. Τι θέλουμε; Θέλουμε να μην υπάρχει ο θεσμός του προστατευόμενου μάρτυρα ποτέ ξανά στην Ελλάδα;».

«Χθες έπεσαν και οι τελευταίες μάσκες ότι δήθεν ο ΣΥΡΙΖΑ Κασσελάκη είναι κάτι διαφορετικό από τον ΣΥΡΙΖΑ Τσίπρα», δήλωσε ο Π. Μαρινάκης – Απάντηση από Κουμουνδούρου.

Ως υποκινητή της σκευωρίας «δείχνει» την τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, συμφωνώντας με την ανάκληση προστασίας των μαρτύρων. Ο Θανάσης Γλαβίνας έκανε λόγο στο Mega για μια νοσηρή υπόθεση που έφερε τοξικότητα: «Δεν υπήρχαν οι προϋποθέσεις για τον χαρακτηρισμό των συγκεκριμένων ως προστατευόμενων μαρτύρων, και αυτό πρέπει να ανακληθεί», ανέφερε συγκεκριμένα.

Τιμολόγια ρεύματος

Η άλλη κόντρα κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ αφορά τις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος. Ο Παύλος Μαρινάκης, αφού δήλωσε πως η κυβέρνηση έχει λειτουργήσει υποστηρικτικά στο θέμα της ακρίβειας περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη χώρα, συμπλήρωσε πως «αν προκύψει ανάγκη στήριξης των νοικοκυριών ή των επιχειρήσεων σε υπέρμετρες αυξήσεις, το κράτος θα είναι εδώ». «Τα φουσκωμένα τιμολόγια δεν γίνεται να κρυφτούν, παρά την κυβερνητική προπαγάνδα», απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT