Τιμές ρεύματος: Τι συζητήθηκε στο Μαξίμου – Ανακοινώσεις εντός των ημερών

Τιμές ρεύματος: Τι συζητήθηκε στο Μαξίμου – Ανακοινώσεις εντός των ημερών

Εντός των επόμενων ημερών το υπουργείο Ενέργειας θα προβεί στις σχετικές ανακοινώσεις

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκτακτη σύσκεψη με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας πραγματοποιήθηκε υπό τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, με θέμα τις αποκλίσεις στις τιμές χονδρικής του ηλεκτρικού ρεύματος

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, στη σύσκεψη έγινε μια πρώτη συζήτηση και παρουσιάστηκαν τα δεδομένα της ανόδου των τιμών της χονδρικής του Ιουλίου και του Αυγούστου.

Εντός των επόμενων ημερών το αρμόδιο υπουργείο θα προβεί στις σχετικές ανακοινώσεις.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο πρωθυπουργός έχει ζητήσει συγκεκριμένες προτάσεις για την αντιμετώπιση του φαινομένου, το οποίο σε μεγάλο βαθμό είναι αποτέλεσμα των προβλημάτων στα δίκτυα ενέργειας στην Ουγγαρία και στα Βαλκάνια εξαιτίας των πολύ υψηλών θερμοκρασιών.

«Δεν πρόκειται να αφήσουμε κανέναν αβοήθητο. Παρακολουθούμε το θέμα, μετράμε μήνα μήνα τα δεδομένα και τις τιμές και εξετάζουμε κάθε ενδεχόμενο. Αν προκύψει ανάγκη στήριξης των πολιτών ή των επιχειρήσεων σε ενδεχόμενο υπέρμετρων αυξήσεων, το κράτος θα είναι εδώ», διεμήνυσε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, δίνοντας το στίγμα των κυβερνητικών προθέσεων, εν μέσω μάλιστα παρατεταμένου καύσωνα που έχει αυξήσει κατακόρυφα την κατανάλωση ρεύματος στα ελληνικά νοικοκυριά. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT