Τα δύσκολα είναι μπροστά

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πυρκαγιές και μεταναστευτικό ήταν τα δύο ζητήματα, πέραν των εξοπλιστικών, που συζητήθηκαν επί μακρόν στη χθεσινή συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ υπό τον πρωθυπουργό. Η αποτίμηση της αντιπυρικής περιόδου μέχρι τώρα είναι ιδιαίτερα θετική, καθώς παρά τον μεγάλο αριθμό πυρκαγιών που εκδηλώνονται καθημερινά, αντιμετωπίζονται πριν ξεφύγουν από τον έλεγχο. Ο κ. Μητσοτάκης επέστησε την προσοχή για τη συνέχεια, υπογραμμίζοντας ότι έχουμε ακόμα πολύ δρόμο για την ολοκλήρωση της αντιπυρικής περιόδου και ότι τα δύσκολα είναι μπροστά. Είχε, πάντως, έναν καλό λόγο για τους εμπλεκομένους, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε στη συμβολή των Ενόπλων Δυνάμεων και σε αυτό το μέτωπο.

Διακοπές με ηρεμία

Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας βρέθηκε στο επίκεντρο της συνεδρίασης με ένα επαναλαμβανόμενο «αίτημα» από τα κυβερνητικά στελέχη: να φροντίσει να είναι ήσυχες οι πρώτες ημέρες του Αυγούστου. Εκείνη την περίοδο προγραμματίζουν μικρότερες ή μεγαλύτερες αποδράσεις τα περισσότερα μέλη της κυβέρνησης. Αρκεί να υπάρχει ηρεμία και να μην εκδηλωθεί κάποια κρίση, που θα απαιτεί παρουσία όλων στην Αθήνα, όπως, για παράδειγμα, κάποια καταστροφική πυρκαγιά. Εναποθέτουν, λοιπόν, τις ελπίδες τους στον Κικίλια.

Διαχείριση ροών

Ικανοποίηση υπάρχει στην κυβερνητική ηγεσία και για τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών, καθώς, σύμφωνα με όσα συζητήθηκαν στο ΚΥΣΕΑ, η εικόνα είναι καλύτερη σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες, στη διάρκεια των οποίων είχε καταγραφεί αύξηση των ροών. Οπως αναφέρεται αρμοδίως, έχει μειωθεί αντιστοίχως η πίεση στα κέντρα πρώτης υποδοχής, ενώ έχει επιταχυνθεί η διαδικασία κατάθεσης αιτήσεων ασύλου, αλλά και επιστροφών.

«Δικηγόρος του Πολάκη»

Τον τίτλο «δικηγόρος του Πολάκη» αποδίδουν στη Ν.Δ. στον Κασσελάκη μετά την τηλεφωνική επικοινωνία του με τη γραμματέα του κυβερνώντος κόμματος Μαρία Συρεγγέλα. Οπως λένε, κέρδισε επάξια αυτόν τον τίτλο προσπαθώντας εκείνος να επανορθώσει για το ατόπημα και τις βαριές εκφράσεις του βουλευτή του, ο οποίος πάντως εμφανίζεται να επιμένει στην αρχική τοποθέτησή του.

Μαχαιρώματα

Εκλεισε (;) ο κύκλος υποψηφιοτήτων για την ανάδειξη νέας ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ με την ανακοίνωση της υποψηφιότητας της Αννας Διαμαντοπούλου. Και ανοίγει ο υπέροχος κύκλος των εσωκομματικών μαχαιρωμάτων. Στο προσκήνιο, όλοι καλωσορίζουν τις υποψηφιότητες των υπολοίπων με ευχές για έναν γόνιμο αγώνα. Στο παρασκήνιο, θυμούνται φαρμακερές ατάκες του παρελθόντος, καθώς το ΠΑΣΟΚ έχει περάσει από τρικυμίες που έθεσαν σε δοκιμασία και τις προσωπικές σχέσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT