Το «κυβερνών ΠΑΣΟΚ» θέτει ως στόχο η Διαμαντοπούλου

Το «κυβερνών ΠΑΣΟΚ» θέτει ως στόχο η Διαμαντοπούλου

«Βιαστικές συγκολλήσεις ετερόκλητων δυνάμεων χωρίς ηγεσία, χωρίς σχέδιο και σώμα, δεν μπορούν να εμπνεύσουν κανέναν», αναφέρει με αφορμή τη συζήτηση περί Κεντροαριστεράς

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Είμαι η Αννα Διαμαντοπούλου και ζητώ τη στήριξή σας. Για ένα μεγάλο και κυβερνών ΠΑΣΟΚ». Η αναμενόμενη υποψηφιότητα της Αννας Διαμαντοπούλου για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ανακοινώθηκε χθες, συνοδευόμενη από το μήνυμα του «κυβερνώντος ΠΑΣΟΚ», που απευθύνεται και στο θυμικό εκείνων που συνδέθηκαν με το κόμμα την εποχή της παντοδυναμίας του και τη νοσταλγούν. Αυτή τη μνήμη, την οποία συνοδεύει η προσωπική εικόνα της, η εικόνα ενός ισχυρού στελέχους εκείνης της περιόδου, επιδιώκει να αφυπνίσει η όγδοη υποψήφια στην κούρσα ανάδειξης ηγεσίας.

Μέσα από ένα βίντεο η κ. Διαμαντοπούλου καταθέτει το όραμά της για μια Ελλάδα που θα δίνει ευκαιρίες στους νέους ανθρώπους, ευκαιρίες που κάποτε δημιούργησε το «κυβερνών ΠΑΣΟΚ» και αξιοποίησε η ίδια, όπως καταθέτει περιγράφοντας την προσωπική διαδρομή της από την Κοζάνη μέχρι την Κομισιόν, ενώ στρέφει τα βέλη της εναντίον της Ν.Δ. και του Κυριάκου Μητσοτάκη, κάνοντας λόγο για «αποτυχία».

Το βασικό πολιτικό πλαίσιο της υποψηφιότητάς της το αναλύει μέσα από μια διακήρυξη, στην οποία αρχικά περιγράφει την κρίση που διέρχεται το πολιτικό σύστημα, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε όλη την Ευρώπη. Ειδικά για τη χώρα μας αναφέρει ότι το πολιτικό και κομματικό σύστημα «βρίσκονται σε πορεία μετάβασης από τη ρευστοποίηση στην ανασύνθεση» και για τον προοδευτικό χώρο η βασική πολιτική πρόκληση είναι «να πρωταγωνιστήσει με όρους εναλλακτικού πόλου στην ανασύνθεση του πολιτικού συστήματος». Ως πολιτικό σύστημα που μπορεί να απαντήσει πειστικά στις νέες προκλήσεις, υποδεικνύει τη σοσιαλδημοκρατία, για την οποία επισημαίνει ότι «αποτελεί τη δικαιότερη, την πιο ελεύθερη και ανθρώπινη πολιτικοκοινωνική συνθήκη που έχει υπάρξει ιστορικά μέχρι σήμερα».

Σε σχέση με τη συζήτηση για την ανασύνθεση του προοδευτικού χώρου στην Ελλάδα, η κ. Διαμαντοπούλου βάζει το ΠΑΣΟΚ σε κεντρικό ρόλο, καθώς θέτει ως προϋπόθεση το «μεγάλο και κυβερνών ΠΑΣΟΚ» για τη συγκρότηση μεγάλης και κυβερνώσας προοδευτικής παράταξης στη χώρα μας. «Βιαστικές συγκολλήσεις ετερόκλητων δυνάμεων, χωρίς ηγεσία, χωρίς σχέδιο και σώμα δεν μπορούν να εμπνεύσουν κανέναν», αναφέρει, ενώ απορρίπτει οποιαδήποτε συζήτηση «για κυβερνητικές συνεργασίες, συμμαχίες και συνασπισμούς υπό τις συνθήκες και τους όρους ενός “μικρού, αποδυναμωμένου και συμπληρωματικού ΠΑΣΟΚ”», κάνοντας λόγο για «σοβαρό πολιτικό λάθος».

Οσον αφορά τον τρόπο για να επανέλθει το «μεγάλο και κυβερνών ΠΑΣΟΚ», μιλάει για τρεις αλληλένδετες προϋποθέσεις: τη διαμόρφωση ενός σύγχρονου, πειστικού και γειωμένου κοινωνικά, εναλλακτικού προγράμματος, την οργάνωση ενός κινήματος που θα πρωταγωνιστεί στην παραγωγή σύγχρονης πολιτικής, τη δημιουργία ταυτότητας και ομάδας διακυβέρνησης με καθολικό άνοιγμα στην κοινωνία και την αξιοποίηση κάθε αξιόλογης διαθεσιμότητας για προσφορά.

Η κ. Διαμαντοπούλου μαζί με την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς της άνοιξε και τη διαδικασία συλλογής υπογραφών στην προσωπική ιστοσελίδα της (diamantopoulou.gr).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT