Το παρασκήνιο της απόσυρσης της υποψηφιότητας Φουντεδάκη

Το παρασκήνιο της απόσυρσης της υποψηφιότητας Φουντεδάκη

Βουλευτές της Ν.Δ. αντέδρασαν στην επιλογή της ως υποψήφιας προέδρου της Εθνικής Αρχής Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, καθώς η κ. Φουντεδάκη ήταν εκ των συντακτών του νόμου για τα ομόφυλα ζευγάρια με εκπεφρασμένες θέσεις για την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια μίνι θερινή κρίση αντιμετώπισε το Μέγαρο Μαξίμου το βράδυ της Τρίτης με φόντο την επιλογή της κ. Κατερίνας Φουντεδάκη ως υποψήφιας προέδρου της Εθνικής Αρχής Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, η οποία θα πέρναγε από Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.

Οι βουλευτές της Ν.Δ. που συμμετέχουν στην Επιτροπή αντέδρασαν –με διαφορετικές αποχρώσεις ο καθένας αλλά κοινή συνισταμένη– στην επιλογή καθώς η κ. Φουντεδάκη ήταν εκ των συντακτών του νόμου για τα ομόφυλα ζευγάρια με εκπεφρασμένες θέσεις για την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή.

Μεταξύ των βουλευτών που συμμετέχουν στην επιτροπή, είναι ο Θάνος Πλεύρης, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο Φώντας Μπαραλιάκος, ο Γιάννης Ανδριανός, ο Γιάννης Λαμπρόπουλος, ο Γιάννης Οικονόμου και ο Στέλιος Πέτσας.

Ενδεικτικό των αντιδράσεων είναι πως μερικοί εξ αυτών, με πρώτο τον Θάνο Πλεύρη, ζήτησαν την αντικατάστασή τους, επικοινωνώντας με το Μαξίμου, ενώ ο Γιάννης Οικονόμου ζήτησε η υποψήφια πρόεδρος να εκφράσει ρητώς τη θέση πως η υποβοηθούμενη αναπαραγωγή δεν θα αφορά ομόφυλα ζευγάρια.

Οι βουλευτές, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αμφισβητούν την επιστημονική επάρκεια της υποψήφιας αλλά είχαν σοβαρές αμφιβολίες για το μήνυμα που έστελνε η υποψηφιότητα.

Τελικά με απόφαση του Μαξίμου αποσύρθηκε η υποψηφιότητα και αναβλήθηκε η συνεδρίαση για να εκτονωθεί η μίνι κρίση που πήγε να δημιουργηθεί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT