Παράπλευρες απώλειες

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι… μετασεισμοί στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας από την ψήφιση του νόμου για τα ομόφυλα ζευγάρια συνεχίζονται προκαλώντας παράπλευρες απώλειες, όπως διαπιστώθηκε χθες στη Βουλή με την απόφαση για αναβολή της προγραμματισμένης συνεδρίασης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, η οποία επρόκειτο να εγκρίνει τη νέα διοίκηση της Εθνικής Επιτροπής Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής.

Η αρχική επιλογή

Για τη θέση της προέδρου της εν λόγω Επιτροπής προοριζόταν η καθηγήτρια Νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Αικατερίνη Φουντεδάκη. Πρόκειται για διακεκριμένη νομικό, η οποία, υπό αυτή την ιδιότητα, είχε σημαντική συμμετοχή στη σύνταξη του νόμου για τα ομόφυλα ζευγάρια. Η επιλογή της για την Εθνική Επιτροπή Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής καμιά σχέση δεν είχε με τη συμβολή της στη σύνταξη του επίμαχου νομοσχεδίου.

Οι αντιδράσεις βουλευτών

Καθώς, ωστόσο, το συγκεκριμένο ζήτημα εξακολουθεί να προκαλεί αντιδράσεις στο εσωτερικό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, ορισμένοι από τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, που συμμετέχουν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, εξέφρασαν επιφυλάξεις για την τοποθέτηση της κ. Φουντεδάκη. Κάποιοι μάλιστα έφτασαν στο σημείο να ζητήσουν την αντικατάστασή τους, προκειμένου να μη στηρίξουν τη συγκεκριμένη υποψηφιότητα, ενώ αντιδράσεις υπήρξαν και από άλλους.

Απόφαση για απόσυρση

Ο πρωθυπουργός έδειξε κατανόηση για την αντίδραση των βουλευτών και ζήτησε αναβολή της συνεδρίασης της Επιτροπής της Βουλής. Από την κυβέρνηση θα προταθεί άλλο πρόσωπο για την Επιτροπή Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, με κυβερνητικές πηγές να διευκρινίζουν ότι ούτε η επιστημονική κατάρτιση της κ. Φουντεδάκη αμφισβητείται ούτε η εκτίμηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στο πρόσωπό της. Η ανησυχία των βουλευτών, όμως, εισακούσθηκε.

Το βήμα της Βουλής

Οι εσωκομματικές διαδικασίες στο ΠΑΣΟΚ ανεβάζουν τους τόνους της αντιπαράθεσης και στη Βουλή, όπου οι υποψήφιοι βρίσκουν ένα επιπλέον βήμα να επιδείξουν τις ικανότητές τους. Ο Στέφανος Κασσελάκης βρέθηκε στο επίκεντρο σκληρής επίθεσης από τη Μιλένα Αποστολάκη, η οποία έστρεψε τα βέλη της εναντίον του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι είναι αδιανόητο να μην υπάρχουν κυρώσεις για τον Παύλο Πολάκη έπειτα από όσα είπε απευθυνόμενος στη γραμματέα της Ν.Δ., Μαρία Συρεγγέλα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT