ΣΥΡΙΖΑ: Νέος γύρος διαφωνιών, με φόντο την αποχώρηση Δραγασάκη

ΣΥΡΙΖΑ: Νέος γύρος διαφωνιών, με φόντο την αποχώρηση Δραγασάκη

Αλλοι πανηγυρίζουν, άλλοι ειρωνεύονται και άλλοι εκφράζουν τη διαφωνία τους με την αποχώρηση αναγνωρίζοντας την αξία του αποχωρήσαντος

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αποχώρηση του Γιάννη Δραγασάκη από τον ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να άργησε –σε σχέση με όλες τις άλλες αποχωρήσεις που προηγήθηκαν– πλην όμως έκανε «κρότο», όπως ήταν άλλωστε αναμενόμενο, από τη στιγμή που μιλάμε για ένα ιστορικό κομματικό στέλεχος το οποίο αποχωρεί αφήνοντας αιχμές κατά της νέας κομματικής ηγεσίας.

Ο κ. Δραγασάκης ανακοίνωσε σήμερα ότι παραιτείται από μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τον κ. Κασσελάκη ότι έχει υποβάλει το κόμμα σε μια διαδικασία «φθοράς» και «απο-αριστεροποίησης» που αυξάνει τα προβλήματα.

Κατά την αποχώρησή του, ο πρώην υπουργός Οικονομίας υποστήριξε μάλιστα ότι είναι αναγκαίο να υπάρξει «ένα νέο μαζικό, λαϊκό κόμμα της Αριστεράς, από τη ριζοσπαστική Αριστερά ως την αριστερή σοσιαλδημοκρατία», καθώς «ο ΣΥΡΙΖΑ, με την παρούσα ηγεσία, θα είναι σε μια κρίση διαρκείας».

Αμεση ήρθε όμως η απάντηση από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ. «Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. όπως και ο πρόεδρος του, Στέφανος Κασσελάκης, παραμένουν σταθεροί στις αρχές και τις αξίες που πρεσβεύει η Αριστερά επί της ουσίας κι όχι για τους… τύπους», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου, κάνοντας ειδική μνεία στην «αισχροκέρδεια των τραπεζών» και υπενθυμίζοντας ότι «η Αριστερά εκφράζεται πάντα με πράξεις κι όχι με κοινοτοπίες και μεγαλοστομίες άνευ περιεχομένου».

Πιο καυστικός στην αντίδρασή του, ο Παύλος Πολάκης ανέφερε, σε ανάρτησή του στα social media, ότι είναι «μια μαύρη μέρα για την Τράπεζα της Ελλάδας σήμερα».

Αναλόγως καυστικός ήταν και ο Ευάγγελος Αντώναρος ο οποίος αντέδρασε διαμηνύοντας ότι «χάρηκε και μάλιστα πολύ» («να πω ότι δεν χάρηκα και μάλιστα πολύ θα ήταν ψέμα») στο άκουσμα της αποχώρησης του Γιάννη Δραγασάκη.

Σε τελείως διαφορετικό μήκος κύματος, η Ολγα Γεροβασίλη έσπευσε να θυμίσει «τη μακρόχρονη, ηθική και συνεπή διαδρομή στην Αριστερά» του Γιάννη Δραγασάκη και «την τεράστια συνεισφορά του στην κυβερνητική πορεία» του ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας ότι αυτή η αποχώρηση «δεν τη βρίσκει σύμφωνη».

«Ο Γιάννης Δραγασακης έχει μια λαμπρή πορεία στην Αριστερά εδώ και σχεδόν έξι δεκαετίες. Τον ευχαριστούμε για όλα. Ηταν παρών […] στα πέτρινα χρόνια του ΣΥΝ, παρών στα πρώτα δύσκολα βήματα του ΣΥΡΙΖΑ […] παρών στα δύσκολα της διαπραγμάτευσης όταν διάφοροι πηδούσαν από τις πόρτες και τα παράθυρα […] Η απαξίωση των συντρόφων όταν χωρίζουν οι δρόμοι μας είναι ξένη στον δικό μου κώδικα αρχών και αξιών», ανέφερε, από την πλευρά του, ο Κώστας Ζαχαριάδης, υπογραμμίζοντας ότι διαφωνεί με την απόφαση του Δραγασάκη να αποχωρήσει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT