Συνάντηση Μητσοτάκη με τον Κιρ Στάρμερ – Τι συζήτησαν

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον Κιρ Στάρμερ – Τι συζήτησαν

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με οικοδεσπότη τον Βρετανό πρωθυπουργό Κιρ Στάρμερ στο ανάκτορο του Μπλένειμ κοντά στην Οξφόρδη, πραγματοποιείται η Σύνοδος της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας.

Αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων από ολόκληρη την Ευρώπη συζητούν σε στρογγυλά τραπέζια για τη διασφάλιση της δημοκρατίας, την ενέργεια και τη μετανάστευση. Ζήτημα το οποίο ανέδειξε ως προτεραιότητα της Ευρωπαϊκής Ενωσης και ο Ελληνας πρωθυπουργός.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός δεσμεύτηκε να επαναπροσδιορίσει τη σχέση του Ηνωμένου Βασιλείου με την Ευρωπαϊκή Ενωση, ενώ δήλωσε ότι επιθυμεί να ανακαλύψει εκ νέου τα κοινά συμφέροντα και τις αξίες που υποστηρίζουν την ουσία της ευρωπαϊκής ταυτότητας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συμμετείχε στην 4η Σύνοδο της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας. Στο πλαίσιο της Συνόδου, έλαβε μέρος στις συνεδριάσεις της ολομέλειας και σε συζήτηση στρογγυλής τράπεζας με θέμα «Defending and Securing Democracy».

Στο περιθώριο των εργασιών, είχε σύντομη συνάντηση με τον ομόλογό του του Ηνωμένου Βασιλείου, Κιρ Στάρμερ.

Ο κ. Μητσοτάκης, αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, τόνισε τη σημασία των ελληνοβρετανικών σχέσεων και εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι το Ηνωμένο Βασίλειο επιθυμεί παραγωγική σχέση με την Ε.Ε.

Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να έχουν σύντομα διμερή συνάντηση.

Πηγή: ΕΡΤ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT