Διευκόλυνση για διακοπές

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Είναι κοινός τόπος ότι έχουν δυσκολέψει οι καλοκαιρινές διακοπές, καθώς το κόστος, εξαιτίας και του υπερτουρισμού, έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια. Στην κυβέρνηση αντιλαμβάνονται ότι αυτό είναι ένα ακόμα ζήτημα που προκαλεί τη δυσαρέσκεια των πολιτών και προσπαθούν με μια σειρά από παροχές να διευκολύνουν τους πλέον αδύναμους οικονομικά στο να καταφέρουν να κάνουν διακοπές. Σήμερα θα πραγματοποιηθεί υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη σύσκεψη με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων υπουργείων για να γίνει μια συνολική παρουσίαση όλων των προγραμμάτων κοινωνικού τουρισμού που έχουν δρομολογηθεί, αλλά και να αξιολογηθεί εάν υπάρχει δυνατότητα για επιπλέον παροχές σε αυτόν τον τομέα.

Συνάντηση στο Λονδίνο

Την ευκαιρία για μια πρώτη συνάντηση με τον νέο Βρετανό πρωθυπουργό, σερ Κιρ Στάρμερ, είχε χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο περιθώριο των εργασιών της τέταρτης συνόδου της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας. Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε τη σημασία των ελληνοβρετανικών σχέσεων και εξέφρασε την ικανοποίησή του που το Ηνωμένο Βασίλειο επιθυμεί μια παραγωγική σχέση με την Ε.Ε. Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να έχουν σύντομα και διμερή συνάντηση. Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός είχε συναντηθεί με τον Κιρ Στάρμερ στο Λονδίνο τον περασμένο Νοέμβριο, όταν ακόμα ο Βρετανός πρωθυπουργός ήταν επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Κόντρα

Το ζήτημα της εξαήμερης εργασίας αποτέλεσε αντικείμενο σφοδρής αντιπαράθεσης ανάμεσα στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη και στον ΣΥΡΙΖΑ χθες. Ο κ. Μαρινάκης παρουσίασε στην τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών τα στοιχεία της «Εργάνης» για την εφαρμογή του μέτρου της έκτακτης βάρδιας εργασίας σε επιχειρήσεις με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, από τα οποία προκύπτει ότι από τις 1.261 αιτήσεις που έγιναν από διαφορετικά παραρτήματα επιχειρήσεων για αξιοποίηση της σχετικής δυνατότητας, απορρίφθηκαν οι 970. Λίγη ώρα πριν ο κ. Μαρινάκης παρουσιάσει τα στοιχεία, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης ανήρτησε βίντεο στο οποίο, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι η Ελλάδα είναι πειραματόζωο του νεοφιλελευθερισμού.

Απάντηση και στο TikTok

Ο κ. Μαρινάκης αξιοποίησε την ευκαιρία, καθώς τα στοιχεία πιστοποιούν ότι δεν έγινε εκτεταμένη εφαρμογή του μέτρου, και ανέβασε τους τόνους απέναντι στον κ. Κασσελάκη ζητώντας του «να περιορίσει κάπως τα βίντεο και να αρχίσει να διαβάζει λίγο τα επίσημα στοιχεία». Μάλιστα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέβασε βίντεο στο TikTok ώστε η απάντησή του να φτάσει και στο νεότερο ηλικιακά ακροατήριο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT