ΠΑΣΟΚ: πρώτα πυρά μεταξύ υποψηφίων για την ηγεσία

ΠΑΣΟΚ: πρώτα πυρά μεταξύ υποψηφίων για την ηγεσία

Κριτική Ανδρουλάκη στον Δούκα και αντιδράσεις στην πρόταση Διαμαντοπούλου για δικαστικούς αντιπροσώπους στις εσωκομματικές εκλογές

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι πρώτες τροχιοδεικτικές βολές μεταξύ των υποψηφίων για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ αρχίζουν να εκτοξεύονται, καθώς οι υποψήφιοι, πέρα από την εκστρατεία που ο καθένας ακολουθεί για να απευθυνθεί στους δυνητικούς ψηφοφόρους, στρέφουν την προσοχή και τα βέλη τους σε όσα λένε οι συνυποψήφιοί τους.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης άφησε σαφείς αιχμές κατά του Χάρη Δούκα όταν ο τελευταίος, μιλώντας σε εκδήλωση στην Παιανία, ανέφερε ότι «το 13% πρέπει να υπερδιπλασιαστεί». Η αντίδραση του κ. Ανδρουλάκη ήταν αιχμηρή: «Το να εμφανίζεις ότι θα πάμε με μαγικό τρόπο σε ποσοστά άνω του 20%, απλά με ένα “φύγε εσύ, έλα εσύ”, ιδίως όταν δεν έχει επιτευχθεί ούτε το αναγκαίο βήμα στον τομέα που έχεις τη μεγαλύτερη ευθύνη, πρέπει να αξιολογηθεί από τους πολίτες. Και ο κ. Κασσελάκης είπε ότι θα νικήσει τον Μητσοτάκη, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε περαιτέρω τρεις μονάδες», σχολίασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Ο ίδιος δήλωσε αισιόδοξος ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να κάνει άλματα, αλλά «με σχέδιο, όχι με θεωρητικολογία και υποσχέσεις άνευ περιεχομένου».

Εν τω μεταξύ, η Αννα Διαμαντοπούλου επανήλθε χθες στην πρότασή της για παρατηρητές στις εσωκομματικές εκλογές, δίνοντας τη διευκρίνιση ότι αναφέρεται σε παρουσία εθελοντών δικηγόρων. Πηγές της Χαριλάου Τρικούπη ανέφεραν ότι σε μια τέτοια βάση, εθελοντική, είχε υπάρξει και στις εσωκομματικές εκλογές του 2021 μια εγκύκλιος για συνεργασία με τους οικείους δικηγορικούς συλλόγους, και κάποιοι εθελοντές ανταποκρίθηκαν. Ωστόσο, όπως επισημαίνεται, δεν καλύφθηκαν όλα τα εκλογικά τμήματα ώστε να έχει μια θεσμική μορφή αυτή η διαδικασία.

Παράλληλα, εκφράζεται δυσαρέσκεια από άλλους υποψηφίους, οι οποίοι θεωρούν ότι με τον τρόπο που τέθηκε το ζήτημα από την κ. Διαμαντοπούλου φάνηκε σαν υπαινιγμός για διαβλητότητα της διαδικασίας. «Το κόμμα έχει εμπειρία από ανάλογες διαδικασίες στο παρελθόν, στις οποίες συμμετείχε εξίσου μεγάλος αριθμός υποψηφίων και ποτέ δεν υπήρξε υπόνοια για το παραμικρό ψεγάδι, ούτε αμφισβήτηση αποτελέσματος», επισημαίνεται. Από το επιτελείο έτερου υποψηφίου εμφανίζονται ιδιαίτερα επικριτικοί προς την κ. Διαμαντοπούλου, λέγοντας ότι ανοίγει μια συζήτηση ντροπιαστική για το κόμμα, καθώς το παρουσιάζει ως μη ικανό να διεκπεραιώσει αξιόπιστα μια τέτοια διαδικασία. Αλλος υποψήφιος αποδίδει την αναφορά της κ. Διαμαντοπούλου σε προσωπική αγωνία διότι η ίδια δεν διαθέτει μηχανισμό.

Χθες συνεδρίασε στη Χαριλάου Τρικούπη η Επιτροπή Δεοντολογίας (ΕΔΕΚΑΠ), που σε αυτή την πρώτη συνεδρίαση ασχολήθηκε με τα διαδικαστικά ζητήματα της αναμέτρησης για την προεδρική εκλογή, τα χρονοδιαγράμματα και τις προθεσμίες για τις υποψηφιότητες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT