«Βλέπουν» ισχυρό χαρτοφυλάκιο

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο ονόματα, ενός άνδρα και μιας γυναίκας, υποψηφίων για τη θέση του Ελληνα επιτρόπου θα δώσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρόεδρο της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Στην κυβέρνηση προεξοφλούν ότι η χώρα μας θα εξασφαλίσει ένα ισχυρό χαρτοφυλάκιο και εξαιτίας της προσωπικής στήριξης που έδωσε ο κ. Μητσοτάκης στην κ. Φον ντερ Λάιεν. Οι οριστικές αποφάσεις για τα χαρτοφυλάκια και τα πρόσωπα αναμένονται μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

Νέα πρόσωπα

Μέσα στην εβδομάδα θα ανακοινωθούν τα ονόματα των νέων διοικητών των επτά υγειονομικών περιφερειών της χώρας. Ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης θα επιλέξει από τον πίνακα των τριών επικρατέστερων για κάθε θέση, ο οποίος καταρτίστηκε από την αρμόδια Επιτροπή Επιλογής Στελεχών του ΑΣΕΠ. Επόμενο βήμα, η επιλογή διοικητών νοσοκομείων.

Αριστη συνεργασία

Συναγερμό προκάλεσαν στην κυβέρνηση τα κρούσματα πανώλης αιγοπροβάτων στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας, όπου και πραγματοποιήθηκε χθες ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή των συναρμόδιων κυβερνητικών στελεχών και του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα, με αντικείμενο τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων ώστε να αποτραπεί η εξάπλωση της νόσου. Η πρώτη εκτίμηση είναι ότι μπορεί να ελεγχθεί η κατάσταση, καθώς είναι ακόμα περιορισμένη η διασπορά, ωστόσο χρειάζεται αυστηρή τήρηση των μέτρων. Από κυβερνητικά στελέχη περιγράφεται, μάλιστα, ως «άριστη» η συνεργασία με τον περιφερειάρχη. Με δεδομένες τις διαδοχικές κρίσεις που έπληξαν τη Θεσσαλία και την ανάγκη διαρκούς διαύλου επικοινωνίας ανάμεσα στην κυβέρνηση και στις τοπικές αρχές, έχει και αυτό τη σημασία του.

Καυστικός

Στο ΠΑΣΟΚ το θέμα που άνοιξε με την αναφορά της Διαμαντοπούλου σε δικαστικούς αντιπροσώπους τροφοδοτείται με νέες δηλώσεις υποψηφίων. Ο Μιχάλης Κατρίνης πήρε τη σκυτάλη και εμφανίστηκε καυστικός λέγοντας (ρ/σ Παραπολιτικά) ότι «τις τρεις προηγούμενες φορές που το κόμμα έκανε εκλογές, ήξερε πώς να κάνει τη διαδικασία, η κ. Διαμαντοπούλου μπορεί να μην ήταν τότε στον χώρο και να μην ήξερε, αλλά γνωρίζουμε πώς γίνονται οι εκλογές».

Βέλη προς Ν.Δ.

Ο κ. Κατρίνης στράφηκε και κατά της Ν.Δ. και παραπέμποντας στην υπόθεση παρακολούθησης του τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη είπε ότι έχει ενδιαφέρον για τις εκλογές του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε ότι δεν πρέπει να επιτραπεί σε άλλα κόμματα να επηρεάσουν την εκλογική διαδικασία. Οπως τόνισε, δεν πρέπει να επιτραπεί «ομαδική κίνηση “ψηφοφόρων μιας χρήσης” που θα έρθουν στην κάλπη υπέρ συγκεκριμένου υποψηφίου, αλλά δεν θα έχουν καμία πολιτικοϊδεολογική σχέση με το ΠΑΣΟΚ».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT