Συνεχείς ελιγμοί από Κασσελάκη στον ΣΥΡΙΖΑ

Συνεχείς ελιγμοί από Κασσελάκη στον ΣΥΡΙΖΑ

Την περασμένη εβδομάδα εμφανίστηκε διαλλακτικός έναντι των «87», αλλά η Κουμουνδούρου επιτέθηκε με σφοδρότητα στον Γ. Δραγασάκη

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην Κουμουνδούρου δεν βρίσκουν ησυχία και ο δρόμος προς το συνέδριο αναμένεται να είναι τραχύς. Μπορεί τα όργανα να ξανασυνεδριάζουν και αυτό να έχει ευχαριστήσει πολλούς μέσα στο κόμμα –την ερχόμενη Πέμπτη θα συγκληθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα–, ωστόσο είναι πολλά τα παράπονα της εσωκομματικής αντιπολίτευσης. Οι «87», έχοντας βρει τον βηματισμό τους μετά τις ευρωεκλογές, αρχίζουν να θέτουν ένα ένα τα κρίσιμα ζητήματα που τους απασχολούν στην πορεία προς το συνέδριο.

Το γεγονός που σημάδεψε την εβδομάδα που πέρασε ήταν η αποχώρηση του Γιάννη Δραγασάκη από τον ΣΥΡΙΖΑ. Από την αντίδραση της Κουμουνδούρου γίνεται σαφές πως είναι αποφασισμένοι να ακολουθήσουν την τακτική του «σκωτσέζικου ντους» απέναντι στα πρόσωπα που δεν συμφωνούν με τις επιλογές του προέδρου.

Ο Στέφανος Κασσελάκης μπορεί να έβγαλε ένα πολύ ενωτικό πρόσωπο στην τελευταία συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας ρίχνοντας «νερό και αλάτι» σε ό,τι έχει ειπωθεί με την εσωκομματική αντιπολίτευση, έδειξε ωστόσο με την ανακοίνωση για τον Γιάννη Δραγασάκη πως δεν θα σηκώσει «μύγα στο σπαθί του» από κανέναν σε σχέση με τις επιλογές που κάνει. Ακόμα και αν πρόκειται για ένα ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς.

«Kαρότο και μαστίγιο»

Η τακτική του «ζικ ζακ» φαίνεται να έχει μελετηθεί στην Κουμουνδούρου, καθώς αποτελεί τον καλύτερο τρόπο ώστε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να οδηγήσει το κόμμα ενωμένο στο συνέδριο και την ίδια ώρα να μην αφήνει αναπάντητες τις εσωκομματικές βολές. Η τακτική «καρότο και μαστίγιο» έχει προτιμηθεί προκειμένου να αποκρούει διαλυτικές τάσεις, αλλά και να μη δείχνει αδυναμία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ διχάστηκε μετά το «αντίο» του Γιάννη Δραγασάκη, καθώς πολλά ήταν τα στελέχη που περίμεναν από την ηγεσία να δείξει μεγαλύτερο σεβασμό στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης της περιόδου 2015-2019.

Ακόμα και το σκληρό σχόλιο που έγινε θα μπορούσε να συνοδευτεί από έναν επίλογο αναγνώρισης της πορείας και του ήθους του.

«Θα έπρεπε να δείχνει και το κόμμα που υπηρέτησε ο Γιάννης Δραγασάκης τόσο πολύ καιρό, και η Αριστερά γενικά, μια συμπεριφορά πιο σεβαστική προς το πρόσωπο και την ιστορία του Γιάννη Δραγασάκη», τόνισε ο Διονύσης Καλαματιανός στο Action 24.

Σε άλλο μήκος κύματος η Βούλα Κεχαγιά δήλωσε στον ίδιο σταθμό: «Δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία. Ηδη από τον προηγούμενο χειμώνα ο κ. Δραγασάκης είχε αποχωρήσει από τα βασικά όργανα του κόμματος καταγγέλλοντας. Συνόδεψε την αποχώρησή του με μια απολύτως κατεδαφιστική και αποδομητική κριτική απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT