Κουτσούμπας: «Ανερχόμενο ρεύμα αμφισβήτησης»

Κουτσούμπας: «Ανερχόμενο ρεύμα αμφισβήτησης»

Ο γ.γ. του ΚΚΕ σε ομιλία του ανέδειξε τη συμβολή του κόμματος στον αγώνα κατά της δικτατορίας

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με αναφορές στην επτάχρονη στρατιωτική δικτατορία και στη συμβολή του ΚΚΕ στον αγώνα κατά της χούντας, ο Δημήτρης Κουτσούμπας από το Πάρκο Ελευθερίας συνέδεσε το χθες με το σήμερα μιλώντας για τη δράση και τις διεξόδους που δίνει ο Περισσός απέναντι στα αστικά κυβερνητικά κόμματα. Ηταν μια βραδιά συναισθηματικά φορτισμένη, καθώς στο ίδιο σημείο το 2013 ο κ. Κουτσούμπας είχε πραγματοποιήσει την πρώτη του ομιλία ως γενικός γραμματέας του ΚΚΕ.

«Η αλλαγή στη διακυβέρνηση, αυτό που έχουμε συνηθίσει να λέμε “Μεταπολίτευση”, υπήρξε προϊόν συμβιβασμού ανάμεσα στην ηγεσία της χούντας από τη μια, και τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, τους αστούς πολιτικούς ηγέτες από την άλλη, προκειμένου να συνεχίσουν να εξυπηρετούνται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα γενικότερα συμφέροντα της ελληνικής αστικής τάξης και χωρίς να διαταραχθούν οι διεθνείς συμμαχίες της», ανέφερε για το πέρασμα από τη μια εποχή στην άλλη. Για τα ιστορικά γεγονότα της περιόδου ο κ. Κουτσούμπας τόνισε πως «πρωτοπόρα ήταν η παρέμβαση και η συμβολή του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στους μεγαλύτερους αγώνες που αναπτύχθηκαν με το ξέσπασμα της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης του 1973, φτάνοντας στην κατάληψη της Νομικής και στον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου, όπου οι φοιτητές ενώθηκαν με τους εργάτες και άλλους βιοπαλαιστές».

Περνώντας στο σήμερα ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, αφού μίλησε για το ανερχόμενο ρεύμα αμφισβήτησης, άσκησε κριτική στις κυβερνήσεις του Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη. «Η κυβερνητική θητεία του ΣΥΡΙΖΑ (2015-2019) οδήγησε σε νέες απώλειες λαϊκών δικαιωμάτων και συρρίκνωση του εισοδήματος προκειμένου να ξεπεράσει το κεφάλαιο την κρίση του, εξέλιξη λογική και αναμενόμενη, για την οποία το ΚΚΕ είχε προειδοποιήσει και σχετικά έγκαιρα προετοιμάσει τον ελληνικό λαό». Για τη σημερινή κυβέρνηση ανέφερε: «Οσο κι αν η Ν.Δ. προπαγανδίζει ότι η χώρα επανήλθε στην κανονικότητα, αυτή η κανονικότητα συνοδεύεται από συνεχή υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου των εργατικών – λαϊκών δυνάμεων με την ακρίβεια, την αύξηση της φορολογίας στον λαό, τη διάλυση των υπολειμμάτων της δημόσιας υγείας και παιδείας και των υποδομών τους».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT