Μητσοτάκης για τα 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο: «Τιμούμε όσους χάθηκαν»

Μητσοτάκης για τα 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο: «Τιμούμε όσους χάθηκαν»

«Διεκδικούμε ένα ευρωπαϊκό κράτος, ενιαίο, με βάση τα ψηφίσματα του ΟΗΕ. Χωρίς ξένο στρατό κατοχής», αναφέρει ο πρωθυπουργός

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Μισός αιώνας από την εθνική τραγωδία της Κύπρου. Τιμούμε όσους χάθηκαν. Και διεκδικούμε ένα ευρωπαϊκό κράτος, ενιαίο, με βάση τα ψηφίσματα του ΟΗΕ. Χωρίς ξένο στρατό κατοχής. Και όπως το θέλει ο ποιητής: “Χρυσοπράσινο φύλλο ριγμένο στο πέλαγος”», αναφέρει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε ανάρτησή του για την επέτειο των 50 χρόνων από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο.

Η σημερινή παρουσία του πρωθυπουργού στην Κύπρο, η πρώτη Ελληνα πρωθυπουργού την ημέρα της μαύρης επετείου 50 χρόνων από την τουρκική εισβολή που οδήγησε στη διχοτόμηση του νησιού, έχει έναν σημαντικό συμβολισμό, καθώς στοχεύει να αναδείξει τη στήριξη της Ελλάδας στην Κυπριακή Δημοκρατία και τη δέσμευσή της στην προσπάθεια εξεύρεσης βιώσιμης και δίκαιης λύσης στο Κυπριακό.

Σήμερα το βράδυ θα πραγματοποιηθεί η κεντρική ομιλία του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη στο προεδρικό μέγαρο, ωστόσο και ο κ. Μητσοτάκης θα δώσει το στίγμα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής.
 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT