ΣΥΡΙΖΑ: Επεισοδιακή συνεδρίαση και αποχωρήσεις στελεχών

ΣΥΡΙΖΑ: Επεισοδιακή συνεδρίαση και αποχωρήσεις στελεχών

Μεταξύ των στελεχών που αποχώρησαν συγκαταλέγονται οι Γεροβασίλη, Φλαμπουράρης, Ραγκούσης, Θεοχαρόπουλος και Ζαχαριάδης. Αφορμή στάθηκε η συζήτηση για την ημερομηνία διεξαγωγής του Συνεδρίου

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ανέβηκαν» οι τόνοι στον ΣΥΡΙΖΑ την Τρίτη, κατά τη συνεδρίαση της Γραμματείας της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου (ΚΟΕΣ), έπειτα από διαφωνία μεταξύ του Στέφανου Κασσελάκη και στελεχών του κόμματος.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, αφορμή για τη διαφωνία στάθηκε, μεταξύ άλλων, η ημερομηνία διεξαγωγής του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η Ολγα Γεροβασίλη και άλλα στελέχη, όπως ο Σωκράτης Φάμελλος, επισήμαναν ότι συμπίπτει με τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ. Από την πλευρά του, ο κ. Ραγκούσης αναφέρθηκε στις εισηγήσεις για τις αλλαγές στο καταστατικό, ενώ άλλα στελέχη πρότειναν να γίνει το Συνέδριο δύο εβδομάδες αργότερα.

Οι τοποθετήσεις προκάλεσαν την αντίδραση του προέδρου του κόμματος, με τον κ. Κασσελάκη να τονίζει πως όποιος διαφωνεί μαζί του μπορεί να αποχωρήσει. «Οποιος δε συμφωνεί μαζί μου, να σηκωθεί να φύγει», φέρεται να είπε.

Η εν λόγω φράση προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις, με ορισμένους από τους παρευρισκόμενους, μεταξύ των οποίων ο Νίκος Παππάς, να ζητούν από τον κ. Κασσελάκη να ανακαλέσει. Αποτέλεσμα της «σύγκρουσης» ήταν η αποχώρηση οκτώ στελεχών από τη συνεδρίαση. Μεταξύ των στελεχών που αποχώρησαν συγκαταλέγονται οι Γεροβασίλη, Φλαμπουράρης, Ραγκούσης, Θεοχαρόπουλος και Ζαχαριάδης.

Σημειώνεται, πάντως, πως σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το βράδυ της Τρίτης, ο κ. Κασσελάκης έγραψε: «Μια χαρά είμαστε με την Ολγα. Μην ανησυχείτε. Θα εκσυγχρονίσουμε συλλογικά το κόμμα μας για να ανταποκριθεί στην κοινωνία χωρίς να είναι δέσμιο κανενός συμφέροντος».

 
comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT