Κ. Σακελλαροπούλου: Με απασχολεί μόνο να κάνω το καθήκον μου

Κ. Σακελλαροπούλου: Με απασχολεί μόνο να κάνω το καθήκον μου

H ΠτΔ ξεκαθάρισε πως η επόμενη ημέρα μετά την ολοκλήρωση της θητείας της εξαρτάται από «αποφάσεις άλλων θεσμικών οργάνων με τα δικά τους κριτήρια» – Tι είπε για τα ομόφυλα ζευγάρια

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Εγώ αυτό που επιθυμώ είναι μέχρι την τελευταία μέρα, τον Μάρτιο του ’25, να κάνω το καθήκον μου, αυτό που περιγράφεται και αυτό που έχω σχεδιάσει εγώ προσπαθώντας να ανταποκριθώ. Προσπαθώ λοιπόν να ανταποκριθώ με τον καλύτερο τρόπο. Οπως δεν με είχε απασχολήσει η πρώτη θητεία, έτσι κι αλλιώς είναι αποφάσεις άλλων θεσμικών οργάνων με τα δικά τους κριτήρια, επομένως δεν βρίσκω τον λόγο να με απασχολήσει κάτι πέρα από αυτό». Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, έδωσε τη δική της απάντηση χθες (ΕΡΤ) στη συζήτηση που έχει ανοίξει ενόψει της ολοκλήρωσης της θητείας της σε μερικούς μήνες.

Σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη, με αφορμή τη συμπλήρωση 50 ετών Μεταπολίτευσης, η κ. Σακελλαροπούλου τοποθετήθηκε για όλα τα ζητήματα και τις προκλήσεις της εποχής, ενώ απάντησε και στις επικρίσεις που έχει δεχθεί για την παρουσία της σε δείπνο που ακολούθησε την ψήφιση του νόμου για την ισότητα στον γάμο. «Στα τέσσερα χρόνια που είμαι Πρόεδρος δεν τοποθετήθηκα ποτέ για καμία μεταρρύθμιση, όσο ήταν νομοσχέδιο πριν ψηφιστεί από τη Βουλή. Ποτέ, γιατί είμαι και πάρα πολύ προσεκτική πάνω στο θέμα αυτό. Το ίδιο έγινε και τώρα. Είναι τελείως διαφορετικό πράγμα το πριν και το μετά», υπογράμμισε και πρόσθεσε: «Θεωρώ ότι είναι παράλογο μετά την ψήφιση του νόμου –και ενός νόμου μάλιστα που αφορά ένα θέμα που στις περισσότερες φιλελεύθερες δημοκρατίες έχει επίσης υιοθετηθεί– να συζητούμε ότι κάποιος, κακώς παίρνει τη θέση της μιας ή της άλλης πλευράς και ότι πλήττει τα αισθήματα αυτού που έχει την άλλη άποψη». Υπογράμμισε, πάντως, ότι σέβεται τις απόψεις όλων.

Ανοιγμα στους πολίτες

Απαντώντας σε ερώτηση για το προσωπικό στίγμα της στην Προεδρία, η κ. Σακελλαροπούλου τόνισε ότι επιδίωξε να μείνει πιστή στις αρμοδιότητες και τις υποχρεώσεις του θεσμού και, ταυτόχρονα, να κάνει ένα άνοιγμα ώστε να έρθει πιο κοντά ο θεσμός προς τον πολίτη και να ακουστούν οι ομάδες της κοινωνίας που δεν ήταν πάντα τόσο μπροστά.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας αξιολόγησε ως σημαντικό επίτευγμα της περιόδου της Μεταπολίτευσης την εμπέδωση της φιλελεύθερης δημοκρατίας και την ομαλότητα με τη διεξαγωγή αδιάβλητων εκλογών και την ομαλή εναλλαγή στην εξουσία, ενώ ως μεγαλύτερη αποτυχία ανέφερε το Κυπριακό και ακολούθως τη δημοσιονομική κρίση.

Οσον αφορά τις προοπτικές και το μέλλον, η κ. Σακελλαροπούλου αναφέρθηκε στις πολλές και δύσκολες προκλήσεις, στους πολέμους, στην κλιματική κρίση, στο μεταναστευτικό που διογκώνονται, εξέφρασε όμως αισιοδοξία ότι η Ελλάδα που αποδείχθηκε ανθεκτική, θα καταφέρει να προχωρήσει δυναμικά στο μέλλον.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT