Βουλή: Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η συγχώνευση Attica Bank – Παγκρήτιας

Βουλή: Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η συγχώνευση Attica Bank – Παγκρήτιας

Το σχέδιο νόμου υπερψηφίστηκε από Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, ενώ το καταψήφισαν, επί της αρχής και στο σύνολό του, τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με αυξημένη πλειοψηφία ψηφίστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής, επί της αρχής και στο σύνολό του, το σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών για τη συγχώνευση της Attica Bank με την Παγκρήτια Τράπεζα. Το σχέδιο νόμου υπερψηφίστηκε από Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, ενώ το καταψήφισαν τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Ολοκληρώνοντας τη συζήτηση και απαντώντας σε ερώτηση εάν η έρευνα αγοράς που έκανε για επενδυτή και διενέργησε κατ’ εντολή του ΤΧΣ η JP Morgan αφορούσε και την Παγκρήτρια Τράπεζα, ο υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης είπε ότι «αφορούσε την Τράπεζα Αττικής γιατί εκεί είχε μετοχική συμμετοχή και όχι και στην Παγκρήτια».

«Εχουμε μια συμφωνία για την οποία ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος προειδοποιεί ότι αν δεν προχωρούσε θα υπήρχαν δραματικές συνέπειες για τους καταθέτες, το τραπεζικό σύστημα και την οικονομία. Εχουμε μια από τις μεγαλύτερες επενδυτικές τράπεζες που διαβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει άλλος ενδιαφερόμενος επενδυτής. Και έχουμε επίσης όλους τους φορείς που ασχολούνται με το θέμα, οι οποίοι στην Επιτροπή της Βουλής τάχθηκαν υπέρ της συμφωνίας. Διερωτώμαι αν θα υπήρχε κάποιος υπουργός Οικονομικών που θα απέρριπτε αυτή τη συμφωνία», ανέφερε νωρίτερα ο υπουργός Οικονομικών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT