ΣΥΡΙΖΑ: «Κόκκινη κάρτα» στον Π. Πολάκη – Διαγραφή μετά τη νέα απρέπεια

ΣΥΡΙΖΑ: «Κόκκινη κάρτα» στον Π. Πολάκη – Διαγραφή μετά τη νέα απρέπεια

Με απόφαση Κασσελάκη τέθηκε εκτός Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ έπειτα από ένα ακόμη «φάλτσο»

3' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η συμπεριφορά του Παύλου Πολάκη στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής ήταν «η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι». Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε απρόκλητη προσωπική επίθεση σε συνεργάτιδα του Αδώνιδος Γεωργιάδη επειδή δεν του άρεσε η έκφραση του προσώπου της. «Μη στρίβετε τη μούρη σας, κυρία μου. Σε σας το λέω, έχετε ένα μόνιμο, όχι χαμόγελο, έχετε ένα στρίψιμο του στόματος εν είδει απαξίας. Μην το κάνετε αυτό. Το έχετε ξανακάνει και είναι εκνευριστικό». Η συμπεριφορά αυτή προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων, αλλά και το ξέσπασμα της Αθηνάς Λινού, η οποία με δάκρυα στα μάτια είπε: «Θέλω να ζητήσω προσωπικά συγγνώμη από τη συνάδελφο που υπέστη αυτή τη μορφή βίας και νομίζω ότι δεν μπορούμε να επιτρέπουμε τέτοια συμπεριφορά, δεν έχει σημασία από ποιον προέρχεται, σε καμία γυναίκα και κανέναν άνθρωπο». Ακολούθησε αμηχανία στο κόμμα, καθώς σε λίγη ώρα θα συνεδρίαζε η Κοινοβουλευτική Ομάδα. Ο Στέφανος Κασσελάκης ενημερώθηκε και ζήτησε να δει το βίντεο με όσα ειπώθηκαν. Με το «ιστορικό» του Παύλου Πολάκη δεν ήταν δύσκολο να βγει η «κόκκινη κάρτα». Κάλεσε στο τηλέφωνο τον Σωκράτη Φάμελλο και προχώρησε στη διαγραφή του.

Εμφανίστηκε αμετανόητος στον απόηχο της απαράδεκτης επίθεσης σε συνεργάτιδα του Αδ. Γεωργιάδη, ενώ υποστήριξε πως κάποιοι «δεν τον θέλουν» στο κόμμα.

Σημειώνεται ότι ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας παραμένει στο κόμμα και στα όργανα, αφού δεν υπήρξε κάποια άλλη ανακοίνωση από την Κουμουνδούρου. Ο ΣΥΡΙΖΑ έμεινε με 35 εκπροσώπους στη Βουλή, με τον Χανιώτη βουλευτή να δείχνει αμετανόητος και να πηγαίνει λίγο μετά στην αίθουσα της Γερουσίας, όπου είχε ξεκινήσει η συνεδρίαση της Κ.Ο. Ο Σωκράτης Φάμελλος φέρεται να του επισήμανε πως δεν μπορεί να μείνει στη συζήτηση, με τον Παύλο Πολάκη σύμφωνα με πληροφορίες να αναφέρει: «Ημουν και θα είμαι ΣΥΡΙΖΑ, κάποιοι δεν με θέλουν, ξέρω ποιοι. Φεύγω για να μην πω κάτι που θα κάνει χειρότερα τα πράγματα. Μόνο ο λαός αποφασίζει. Είμαι πιστός εκφραστής του ΣΥΡΙΖΑ». Κοινοβουλευτικές πηγές του κόμματος ανέφεραν πως ο Παύλος Πολάκης κατά την παραμονή του στην Κ.Ο. άφησε να εννοηθεί πως όλο αυτό που έγινε ήταν σχεδιασμένο. Η ανάρτηση που έκανε λίγο αργότερα ήταν σε αυτή την κατεύθυνση, αφού ανέφερε μεταξύ άλλων: «Βγάλτε τα συμπεράσματά σας! Στήσιμο κανονικό! Δεν σταματώ, πάρτε το χαμπάρι! Μόνο ο λαός διαγράφει!».

Ο Παύλος Πολάκης μπήκε και στην Ολομέλεια της Βουλής. Ζήτησε τον λόγο και παρότι δεν του δόθηκε υποστήριξε πως «μου επιβλήθηκε μια ποινή που δεν έχει καμία βάση». Λίγο νωρίτερα, ο Κώστας Τασούλας είχε καταδικάσει απερίφραστα τη συμπεριφορά του: «Aπεχθές, αηδιαστικό και απαράδεκτο κρούσμα. Απαράδεκτη συμπεριφορά συναδέλφου. Ντρέπομαι που αναγκάζομαι να ασχολούμαι με τέτοιους συναδέλφους. Ζητώ λοιπόν την έγκρισή σας για την απεύθυνση μομφής και την περικοπή μισού μισθού του και αν συνεχίσει αυτή τη συμπεριφορά να είναι βέβαιος ότι με διαδοχικές αποφάσεις μας θα βοηθήσει πολύ με αυτή του τη χυδαιότητα τα οικονομικά της χώρας». Το «σίριαλ» στη Βουλή συνεχίστηκε με τον Παύλο Πολάκη, αμετανόητο, να κάνει δηλώσεις στο περιστύλιο για το περιστατικό: «Είχε μια υποτιμητική όψη και κούναγε υποτιμητικά το κεφάλι της. Εστριβε τη μούρη της, ήταν μπροστά μπροστά, ήταν πολύ υποτιμητικό και πολύ εκνευριστικό. Της είπα, κυρία μου, φερθείτε όπως πρέπει… Ζήτησε μετά, λέει, η κ. Λινού συγγνώμη για εμένα. Να μη ζητάει καμία συγγνώμη η κ. Λινού, να ζητάει συγγνώμη για τον εαυτό της. Για ό,τι κάνει. Εγώ παίρνω την ευθύνη όλων όσων έχω κάνει».

ΣΥΡΙΖΑ: «Κόκκινη κάρτα» στον Π. Πολάκη – Διαγραφή μετά τη νέα απρέπεια-1

Ο Στέφανος Κασσελάκης απέκτησε έναν νέο «πονοκέφαλο», καθώς πλέον θα έχει απέναντί του την απρόβλεπτη συμπεριφορά του Παύλου Πολάκη. Πολλές συζητήσεις έχουν ήδη αρχίσει να γίνονται για το τι μπορεί να πράξει αν θέλει να «πληγώσει» τον πρόεδρο που στήριξε και τον οδήγησε στην ηγεσία. Ο Στέφανος Κασσελάκης στη χθεσινή τοποθέτησή του στην Κ.Ο. επέλεξε να μην αναφερθεί στο ζήτημα, αλλά να χτυπήσει μόνο ένα γενικό «καμπανάκι». «Δεν υπάρχει χώρος για τακτικισμούς και ατομικές ατζέντες… Και ανάμεσά μας δεν υπάρχει κάποιος αλάνθαστος, αλλά είμαι βέβαιος ότι δεν υπάρχει και κανένας δόλιος». Συμβολικά κάποια στιγμή ο κ. Κασσελάκης πήγε και κάθισε δίπλα στην Αθηνά Λινού.

Η χθεσινή ημέρα έτσι κι αλλιώς δεν είχε ξεκινήσει καλά για τον ΣΥΡΙΖΑ. Ολο και πιο πολλά στελέχη πλέον αμφισβητούν τη στρατηγική που ακολουθεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Γιάννης Ραγκούσης μιλώντας στο Open διαφοροποιήθηκε από τον πυρήνα της αντιπολιτευτικής τακτικής του Στέφανου Κασσελάκη που το τελευταίο διάστημα αφορά τη συγχώνευση της Attica Bank με την Παγκρήτια Τράπεζα. «Είναι μια συμφωνία για την οποία, ιδίως κόμμα το οποίο έχει κυβερνήσει και θέλει να ξανακυβερνήσει, δεν μπορεί κατά τη γνώμη μου, ελαφρά τη καρδία, να μπει σε μια αντιπολιτευτική λογική στείρα και να την καταψηφίσει». «Ο σεβασμός στον διάλογο και στη διαφορετική άποψη είναι όρος δημοκρατίας», επισήμανε η Κατερίνα Νοτοπούλου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT