Παύλος Πολάκης: «Λανθασμένη απόφαση» η διαγραφή – «Ψεύτικο το κλάμα της Λινού»

Παύλος Πολάκης: «Λανθασμένη απόφαση» η διαγραφή – «Ψεύτικο το κλάμα της Λινού»

Αναφερόμενος σε σχόλιο σχετικά με τη στάση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ απέναντί του, ότι «σας αγαπάει αλλά σας διέγραψε», ο κ. Πολάκης δήλωσε πως «δεν φτάνουν οι αγάπες»

2' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε νέα ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προέβη το μεσημέρι της Παρασκευής ο βουλευτής Χανίων, Παύλος Πολάκης.

Στην ανάρτησή του, ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής παραθέτει βίντεο με δηλώσεις του από το περιστύλιο της Βουλής, στις οποίες αναφέρεται μεταξύ άλλων στη διαγραφή του από την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για «λανθασμένη απόφαση».

Κατά τις δηλώσεις του, μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, ο κ. Πολάκης αναφέρθηκε αρχικά στην παρέμβαση που είχε σχεδιάσει να πραγματοποιήσει στην Επιτροπή Θεσμών & Διαφάνειας, η οποία πλέον δεν είναι εφικτή, καθώς η συμμετοχή στην Επιτροπή αφορά βουλευτές που είναι μέλη κοινοβουλευτικής ομάδας.

Στη συνέχεια, αναφερόμενος στις χθεσινές εξελίξεις και απαντώντας σε σχόλιο σχετικά με τη στάση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ απέναντί του, ότι «σας αγαπάει αλλά σας διέγραψε», ο κ. Πολάκης δήλωσε πως «δεν φτάνουν οι αγάπες».

«Το ζήτημα είναι το εξής: Οταν έχεις την αποκάλυψη ενός τεράστιου σκανδάλου και έχεις απέναντί σου μία μετακλητή του κ. Γεωργιάδη να κάνει διαρκώς μορφασμούς υποτίμησης, ενώ θα έπρεπε να κάθεται φρόνιμα και όμορφα, χωρίς εκφράσεις και να ακούει αυτά που λέμε, γιατί εγώ είμαι βουλευτής και υπουργός και αυτή μετακλητή του κ. Γεωργιάδη. Της λέω, απολύτως καμία βρισιά δεν είπα, απολύτως καμία βρισιά, εγώ κατάγομαι από έναν τόπο που σέβονται τις γυναίκες. Της είπα: “Γιατί στρίβετε τη μούρη σας κυρία μου”. Που είναι η βρισιά σε αυτό;», δήλωσε χαρακτηριστικά ο βουλευτής Χανίων.

Απαντώντας σε ερώτηση εάν θα έκανε το ίδιο εάν γυρνούσε πίσω τον χρόνο, ο κ. Πολάκης δήλωσε εμφατικά: «Ακριβώς το ίδιο». «Ακριβώς το ίδιο. Οταν έχεις και κάνει γκριμάτσες, ενώ τοποθετείσαι και λες: “Παιδιά εδώ κλέβουνε 1,5 εκατομμύριο” και κάνει γκριμάτσες, τι να της πω, να της δώσω γαρίφαλο, όχι βέβαια», συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς εάν έχει επικοινωνήσει με τον Στέφανο Κασσελάκη, ο βουλευτής δήλωσε πως «όχι δεν έχω μιλήσει», ενώ πρόσθεσε για την Αθηνά Λινού: «Ηταν πολύ υποκριτικό και ψεύτικο το κλάμα της, γιατί, κοιτάξτε, κλάμα κατά παραγγελία, μετά από δύο ομιλητές, αφού έχω φύγει εγώ από την αίθουσα και έχει περάσει ώρα. Οταν έγινε το γεγονός, άλλοι μετακλητοί του κ. Γεωργιάδη γελούσαν, γιατί έβλεπαν τι έκανε η εν λόγω κυρία. Εληξε το επεισόδιο και συνέχισα με ένα υπόλοιπο θέμα, εκεί και μετά τους έπιασε ευαισθησία. Αυτό είναι στήσιμο. Είναι μια επίδειξη ευαισθησίας».

«Το ζουμί είναι, πρώτον, ο λαός αποφασίζει εάν κάποιος είναι βουλευτής ή δεν είναι, δεύτερον, τα μέλη του κόμματος αποφασίζουν αν κάποιος διαγράφεται ή όχι. Εγώ αυτή τη στιγμή έχω τεθεί εκτός Κ.Ο. ενώ είμαι από τους ανθρώπους που έχουν ασκήσει, από το 2019 μέχρι σήμερα, την πιο σκληρή κριτική στη νεοφιλελεύθερη λαίλαπα του κ. Μητσοτάκη. Να κοιτάμε το φεγγάρι και όχι το δάχτυλο που δείχνει το φεγγάρι. Eπειδή δεν μπορούν να μιλήσουν ούτε για το ήθος μου ούτε για την ουσία αυτών που αποκαλύπτω ή προτείνω, μου το φυλάνε», είπε.

Μάλιστα, σε μια αναφορά που παρέπεμπε σε όσα είπε την Πέμπτη ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, ανακοινώνοντας τις ποινές που αποφάσισε σε βάρος του κ. Πολάκη μετά το περιστατικό με τη συνεργάτιδα του υπουργού Υγείας, ο βουλευτής δήλωσε πως «χυδαίοι ζήτουλες είναι αυτοί οι οποίοι έκαναν 15 δισ. απευθείας αναθέσεις με υπερτιμολογήσεις. Δεν είμαι εγώ, που τα αποκάλυψα με στοιχεία».

Τέλος, σε ερώτηση για το τι μέλλει γενέσθαι, ο Παύλος Πολάκης ανέφερε πως «όλα θα κριθούν μέχρι το συνέδριο».

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT