Οι στρατηγικές των υποψηφίων στο ΠΑΣΟΚ

Οι στρατηγικές των υποψηφίων στο ΠΑΣΟΚ

Πού επικεντρώνουν την κριτική στους αντιπάλους τους οι διεκδικητές της ηγεσίας

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη στρατηγική τους έναντι των αντιπάλων στην κούρσα για την ανάδειξη νέας ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ διαμορφώνουν οι υποψήφιοι, επικεντρώνοντας στα σημεία εκείνα που θεωρούν ότι οι υπόλοιποι διεκδικητές υστερούν.

Για τον Νίκο Ανδρουλάκη το στοιχείο που συγκεντρώνει τις περισσότερες επικρίσεις των υπολοίπων είναι το εκλογικό αποτέλεσμα στις πρόσφατες ευρωεκλογές, αυτό που ήταν και η βάση για να αμφισβητηθεί ο ίδιος και να τεθεί θέμα ηγεσίας: η μικρή αύξηση του ποσοστού και, κυρίως, η αδυναμία του ΠΑΣΟΚ να αξιοποιήσει τη συγκυρία και να κερδίσει τη δεύτερη θέση, αποδίδονται στη στρατηγική που επέλεξε να ακολουθήσει η κομματική ηγεσία.

Ο Χάρης Δούκας δέχθηκε από την πρώτη στιγμή που γνωστοποίησε την πρόθεσή του να διεκδικήσει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ επικρίσεις διότι δεν έχουν περάσει παρά μόνο λίγοι μήνες από την ανάληψη των καθηκόντων του στον Δήμο Αθηναίων και δεν έχει ακόμη δώσει δείγμα γραφής και αποτελεσματικότητας εκεί, πριν μεταπηδήσει στην κεντρική πολιτική σκηνή.

Επικρίσεις δέχθηκε και όταν δήλωσε ότι εφόσον κερδίσει θα παραμείνει και δήμαρχος και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, με τους αντιπάλους του να αμφισβητούν τη δυνατότητα να συνδυαστούν με επιτυχία οι δύο ρόλοι.

Ο Παύλος Γερουλάνος, που ήταν υποψήφιος και το 2021 για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, επικρίθηκε, όπως και οι υπόλοιποι βουλευτές του κόμματος που εκλέγονται στην Αττική, για τις χαμηλές επιδόσεις του κόμματος στο λεκανοπέδιο, όπου το ΠΑΣΟΚ όντως υστερεί σημαντικά σε ποσοστά σε σχέση με τη δυναμική που εμφανίζει σε πολλές περιοχές της περιφέρειας. Η απάντηση του ιδίου και άλλων βουλευτών που εκλέγονται στην Αττική, όπως είναι η συνυποψήφιά του Νάντια Γιαννακοπούλου, είναι ότι σε απόλυτους αριθμούς το ΠΑΣΟΚ κατάφερε στις τελευταίες εκλογές να αυξήσει τη δύναμή του και στην Αττική, καθώς και ότι στο λεκανοπέδιο και στα μεγάλα αστικά κέντρα έχει σημασία η παρουσία και η επιρροή της ηγεσίας στους ψηφοφόρους. Με αυτό τον τρόπο επιδιώκεται να στραφεί η κριτική στον Νίκο Ανδρουλάκη.

Η Αννα Διαμαντοπούλου, η οποία ανακοίνωσε τελευταία την υποψηφιότητά της για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, δέχθηκε τα πυρά των συνυποψηφίων για την αποστασιοποίησή της τα τελευταία αρκετά χρόνια από το κόμμα και την προσπάθεια που έγινε να κρατηθεί ζωντανό και σταδιακά να ανακάμψει.

Υποκλοπές

Εν τω μεταξύ, χθες, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης έκανε γνωστό με δήλωσή του ότι προσέφυγε εκ νέου στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ), «ζητώντας να εφαρμοστεί απαρέγκλιτα η απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου της χώρας μας για να παραλάβω εγγράφως τους τυπικούς λόγους της παράνομης παρακολούθησής μου».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT