ΠΑΣΟΚ: εσωκομματική κούρσα κατά της Ν.Δ.

ΠΑΣΟΚ: εσωκομματική κούρσα κατά της Ν.Δ.

Οι υποψήφιοι για την ηγεσία κινούνται με οδηγό τα νέα δημοσκοπικά ευρήματα

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο μέτωπο της ικανότητας αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση μετατοπίζεται η εσωκομματική προεκλογική διαδικασία του ΠΑΣΟΚ, καθώς χθες ο Χάρης Δούκας επέλεξε να ασκήσει κριτική για την επιλογή των νέων γενικών γραμματέων των υπουργείων. Με δεδομένη την παρουσία του Νίκου Ανδρουλάκη στη Βουλή, όπου κυριάρχησε η αντιπαράθεση για την τροπολογία που προβλέπει τη δυνατότητα ενίσχυσης του ΕΣΥ με ιδιώτες γιατρούς, ο δήμαρχος Αθηναίων αξιοποίησε την ανακοίνωση των νέων γενικών γραμματέων για να εμφανισθεί και ο ίδιος ως αντιπολιτευόμενος την κυβέρνηση.

Οι υποψήφιοι για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ αναδιαμορφώνουν διαρκώς τη στρατηγική τους με βάση και τα στοιχεία που προκύπτουν από τις δημοσκοπικές μετρήσεις που διενεργούνται και προετοιμάζονται για τη μεγάλη μάχη που θα δοθεί από Σεπτέμβριο. Αν και όλοι δηλώνουν ότι και το μεγαλύτερο μέρος του Αυγούστου θα συνεχίσουν την προεκλογική δραστηριότητα, υπάρχει η αντικειμενική δυσκολία τού να καταφέρουν να προσελκύσουν την προσοχή των πολιτών μέσα στον κατεξοχήν μήνα των διακοπών.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης αξιοποίησε χθες το βήμα της Βουλής για να καυτηριάσει τις κυβερνητικές επιδόσεις στον τομέα της δημόσιας υγείας, ένα από τα βασικά προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών. «Βαφτίζετε “μεταρρυθμίσεις” τα μπαλώματα, βάζοντας τα προβλήματα κάτω από το χαλί, θα κάνετε μια τρύπα στο νερό», είπε.

Ο κ. Δούκας, αναφερόμενος στους νέους γενικούς γραμματείς, μίλησε για «συγκεντρωτικό και αδιαφανές μοντέλο διακυβέρνησης» και πρόσθεσε ότι οι γ.γ. των υπουργείων «επιλέγονται με βάση τις κομματικές ισορροπίες και τις προτιμήσεις της παρέας του Μαξίμου». Κατέθεσε τη δική του πρόταση για επιλογή των γραμματέων με αξιοκρατικές διαδικασίες και πενταετή θητεία, ώστε να διασφαλίζεται η συνέχεια του κράτους, ανεξάρτητα από την εναλλαγή κυβερνήσεων.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT