Η Αγκυρα ακύρωσε την επίσκεψη του Τούρκου ΥΠΕΣ στην Αθήνα

Η Αγκυρα ακύρωσε την επίσκεψη του Τούρκου ΥΠΕΣ στην Αθήνα

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ακυρώθηκε από την Αγκυρα η προγραμματισμένη για σήμερα επίσκεψη στην Αθήνα του Τούρκου υπουργού Εσωτερικών, Αλί Γερλίκαγια.

Ο Τούρκος ΥΠΕΣ θα ερχόταν αυθημερόν, θα είχε γεύμα εργασίας με τους Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, Χρήστο Στυλιανίδη και Νίκο Παναγιωτόπουλο. Στο επίκεντρο θα βρίσκονταν θέματα μετανάστευσης και ασφάλειας.

Ωστόσο, χθες το μεσημέρι ενημερώθηκε η Αθήνα ότι η επίσκεψη ματαιώνεται, χωρίς περαιτέρω διευκρινίσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ελληνική πλευρά αποδίδει την εξέλιξη στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα που έχει δημιουργηθεί τα τελευταία 24ωρα μεταξύ Αθήνας και Αγκυρας, που έχει αλλάξει το καλό κλίμα που είχε δημιουργηθεί ανάμεσα στις δύο χώρες.

Ερωτηματικό παραμένει εάν θα πραγματοποιηθούν τελικά οι συναντήσεις υπηρεσιακών παραγόντων του ελληνικού Λιμενικού και της τουρκικής ακτοφυλακής που αναμένονταν στη διάρκεια του καλοκαιριού.

Πάντως, πηγές από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής ανέφεραν, μεταξύ άλλων, πως «η αναβολή δεν θα αποτελέσει ανάχωμα στον ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας», προσθέτοντας πως «μια νέα συνάντηση θα μπορέσει να προγραμματιστεί σύντομα»

Οπως σημείωναν: «Η συνεργασία ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία για την επιτυχημένη διαχείριση του Μεταναστευτικού ζητήματος και την πάταξη των δικτύων των διακινητών, είναι κρίσιμης σημασίας.

Η αναβολή της προγραμματισμένης επίσκεψης στην Αθήνα, του Τούρκου Υπουργού Εσωτερικών, Αλί Γερλίκαγια, δεν θα αποτελέσει ανάχωμα στον ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας που έχει ξεκινήσει τους τελευταίους μήνες και έχει αποδώσει ήδη καρπούς, ανάμεσα στις δύο χώρες.

Το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, επιθυμεί τη συνέχιση του διαλόγου μεταξύ Ελλάδας – Τουρκίας και αναμένει ότι μια νέα συνάντηση θα μπορέσει να προγραμματιστεί σύντομα. Η αντιμετώπιση του μεταναστευτικού απαιτεί κοινές προσπάθειες και συνεργασία και είμαστε έτοιμοι να δουλέψουμε προς αυτή την κατεύθυνση».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT