Παρακολουθήσεις: Κοινό μέτωπο της αντιπολίτευσης για τη σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας

Παρακολουθήσεις: Κοινό μέτωπο της αντιπολίτευσης για τη σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας

ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΠΑΣΟΚ, Νέα Αριστερά και Πλεύση Ελευθερίας, θα επιδιώξουν την κλήση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Γεωργίας Αδειλίνη, και τη διαβίβαση του πορίσματος για την υπόθεση των παρακολουθήσεων

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου να αρχειοθετήσει το σκέλος που αφορά την ΕΥΠ στην υπόθεση των παρακολουθήσεων, τα κεντροαριστερά κόμματα του κοινοβουλίου συνασπίζονται με στόχο τη σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας. 

ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΠΑΣΟΚ, Νέα Αριστερά και Πλεύση Ελευθερίας, θα επιδιώξουν την κλήση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Γεωργίας Αδειλίνη, και τη διαβίβαση του πορίσματος για την υπόθεση των παρακολουθήσεων. 

Την ομοφωνία της αντιπολίτευσης για το ζήτημα, γνωστοποίησε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου, μιλώντας στο περιστύλιο της Βουλής.

«Επικοινώνησα προσωπικά με τους αρχηγούς των 4 κομμάτων, με τον κ. Ανδρουλάκη, τον κ. Χαρίτση, τον κ. Κασσελακη, τον κ. Κουτσούμπα και όλοι συμφώνησαν ότι είναι κορυφαίας σημασίας η εξέταση του σκανδάλου», δήλωσε η κ. Κωνσταντοπούλου προσθέτοντας πως κατατίθενται αιτήματα από τις πέντε κοινοβουλευτικές ομάδες προκειμένου να συγκληθεί η επιτροπή και να εξεταστεί η κ. Αδειλίνη από τα μέλη της.

Ο ΣΥΡΙΖΑ απαιτεί να δοθεί στην Επιτροπή το σύνολο της δικογραφίας του σκανδάλου των υποκλοπών, για το οποίο εκδόθηκε η σχετική διάταξη της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου περί αρχειοθέτησης καθώς και τα πορίσματα των Ανεξάρτητων Αρχών και των άλλων φορέων, που αναφέρονται στην ανακοίνωση της κ. Αδειλίνη.

Κατά τον Κανονισμό της Βουλής πάντως, προκειμένου να κληθεί υποχρεωτικά προς ακρόαση κάποιο πρόσωπο στην επιτροπή, το σχετικό αίτημα πρέπει να υπογράφουν τα 2/5 των μελών, δηλαδή ποσοστό μεγαλύτερο από τα μέλη των ανωτέρω κομμάτων στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας. Θα απαιτηθεί επομένως η συνδρομή κάποιου βουλευτή από τη Νίκη, την Ελληνική Λύση ή τους Σπαρτιάτες. 

Πηγές της κυβέρνησης πάντως που επικαλείται ο ΣΚΑΪ, υπογραμμίζουν πως πρόκειται για ένα μη νόμιμο αίτημα το οποίο θα απορριφθεί, καθώς η κλήση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Γεωργίας Αδειλίνη για τη δικαστική της κρίση θα συνιστούσε ευθεία παρέμβαση στο έργο της δικαιοσύνης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT