Εντός και Εκτός: Οι αντιεμβολιαστές ζουν και βασιλεύουν

Εντός και Εκτός: Οι αντιεμβολιαστές ζουν και βασιλεύουν

3' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΤΟ ΘΕΜΑ

Ως επίδειξη ισχύος για τον απόλυτο έλεγχο που ασκεί η κυβέρνηση του Εντι Ράμα στην υπόθεση του φυλακισμένου ευρωβουλευτή Φρέντη Μπελέρη γίνεται αντιληπτή η χθεσινή απόφαση αναβολής για τις 2 Σεπτεμβρίου της συζήτησης για αποφυλάκισή του. Η αιτιολογία ήταν ότι η αναβολή οφείλεται στην αδυναμία του δικαστηρίου να ανταποκριθεί λόγω θερινών αδειών, ως εκ τούτου ο Μπελέρης θα περάσει στη φυλακή και το υπόλοιπο του καλοκαιριού. Ετσι, ο κ. Μπελέρης θα πάρει μια ακόμη άδεια τον Σεπτέμβριο για την επόμενη συνεδρίαση της ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου και εν συνεχεία στα τέλη του μήνα ή τις αρχές Οκτωβρίου πρέπει να αναμένεται η αποφυλάκισή του λόγω έκτισης των δύο τρίτων της διετούς ποινής του. Η αναβολή αποτελεί και ένα μήνυμα εκφοβισμού προς τα μέλη της ελληνικής εθνικής μειονότητας, που την Κυριακή θα ψηφίσουν για νέο δήμαρχο Χειμάρρας. Περιττό να ειπωθεί ότι ο κ. Μπελέρης έχει ήδη ταχθεί υπέρ του Πέτρου Γκικουρία, καλώντας τους Χειμαρριώτες σε μαζική συμμετοχή.

Η ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ

Ωστόσο, τα τελευταία 24ωρα στην Αλβανία γίνονται και ορισμένα ακόμη ενδιαφέροντα πράγματα, που συνδέονται άμεσα με την υπόθεση Μπελέρη. Την περασμένη Δευτέρα συνελήφθη για λογαριασμό της Ειδικής Εισαγγελίας κατά της διαφθοράς και του οργανωμένου εγκλήματος (της γνωστής SPAK) ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Αυλώνα Αουρέλ Ζάρκα, πρόσωπο που είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στη σύλληψη και την άνευ περαιτέρω αποδείξεων προφυλάκιση του κ. Μπελέρη. Ο Αουρέλ Ζάρκα συνελήφθη για την περιώνυμη υπόθεση των Toyota Yaris, αυτοκίνητα τα οποία είχαν εντοπιστεί γεμάτα με 3,5 εκατ. ευρώ. Ο ίδιος κατηγορείται για δύο ακόμη υποθέσεις που αφορούν υφαρπαγή περιουσιών στη Χειμάρρα το 2019 και το 2020. Είναι, αν μη τι άλλο, αξιοσημείωτο ότι ο Αουρέλ Ζάρκα είναι και κάτοχος ειδικού δελτίου ταυτότητας ομογενούς…

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ

Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Δένδιας, συνοδευόμενος από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ Δημήτρη Χούπη και τον αρχηγό ΓΕΣ Γιώργο Κωστίδη, επισκέφθηκαν χθες το αεροδρόμιο στην Πάχη των Μεγάρων όπου εδρεύει το 2ο Συγκρότημα Αεροπορίας Στρατού (2ο ΣΥΑΣ). Τα Σινούκ και τα ΝΗ-90 που βρίσκονται στη συγκεκριμένη βάση αποτελούν πολύ κρίσιμο κρίκο του έργου κοινωνικής προσφοράς που παρέχουν οι Ενοπλες Δυνάμεις, κυρίως υποστηρίζοντας το έργο του Εθνικού Κέντρου Αμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) στον τομέα των αεροδιακομιδών. Ο κ. Δένδιας συνομίλησε με τα στελέχη, ιπταμένους, μηχανικούς και διοικητικούς, ενώ υπενθύμισε ότι έχει ήδη αποφασιστεί η προμήθεια νέων ελικοπτέρων τύπου Black Hawk, προκειμένου να αναβαθμιστούν οι δυνατότητες της Αεροπορίας Στρατού. Μάλιστα έκανε αναφορά και σε συνολικά στατιστικά (για αποστολές όλων των Ενόπλων Δυνάμεων), σύμφωνα με τα οποία το 2024 έγιναν 922 αποστολές, μεταφέρθηκαν 1.354 ασθενείς και 14 ειδικά μοσχεύματα. Το έργο των Ενόπλων Δυνάμεων (αεροδιακομιδές, δασοπυρόσβεση κ.ά.) είναι αδιαμφισβήτητα σημαντικό, ωστόσο δεδομένου ότι σιγά σιγά η Πολιτική Προστασία αρχίζει να αποκτά δικά της μέσα, καλό θα ήταν τα στρατιωτικά μέσα να χρησιμοποιούνται κατά το δυνατόν λιγότερο για κοινωνικούς σκοπούς και περισσότερο για το έργο για το οποίο αποκτήθηκαν.

Ο ΤΟΠΟΣ

Φανταστείτε τον εαυτό σας στο θερινό λιοπύρι, κάπου στη φιλόξενη Αθήνα. Σ’ ένα ταξί, από αυτά που όπως ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Οικονομικών θα έχουν την ειδική σήμανση ότι διαθέτουν POS, ως εκ τούτου μπορείτε να πληρώσετε χωρίς μετρητά, με την κάρτα ή το κινητό τηλέφωνό σας. Κάνετε τη διαδρομή σας και ο συμπαθής επαγγελματίας σάς λέει, «αχ ξέρετε, έχει πέσει το σύστημα». Τι κάνετε; Ο,τι οι περισσότεροι. Θα πληρώσετε μετρητά και θα τρέξετε να συνεχίσετε τις δουλειές σας. Ούτε λόγος για κάποιον τουρίστα, ο οποίος δεν θα μπορεί να συνεννοηθεί. Βέβαια, όλες αυτές οι πρωτοβουλίες στη σωστή κατεύθυνση κινούνται. Η Ιστορία ωστόσο δεν γράφεται με βάση τι έχει νομοθετηθεί, αλλά τι έχει εφαρμοστεί στην πράξη… Και κάθε νόμος που κάπως συνδέεται με τα ταξί είχε γνωστή τύχη και στο πρόσφατο παρελθόν. Καλή τύχη και με αυτόν.

Η ΑΤΑΚΑ

«Ευρωπαϊκή Κάρτα Εμβολιασμού από τον Σεπτέμβριο. Με όλα τα στοιχεία εμβολιασμών του πολίτη. Από αυτήν θα εξαρτώνται τα δικαιώματά μας. Στην Ελλάδα και άλλες τέσσερις χώρες. Πρώτοι πάλι, ως πειραματόζωα. Με τη συνδρομή του Παγκόσμιου Δικτύου Πιστοποίησης Ψηφιακής Υγείας, δημιουργού του πιστοποιητικού εμβολιασμού COVID-19. Προετοιμάζεται ο έμμεσος καταναγκασμός σε νέους εμβολιασμούς. Καλούμε τους πολίτες σε εγρήγορση, ώστε όλοι μαζί να εμποδίσουμε μέτρα που θα αποτελέσουν μια νέα σημαντικότατη απειλή για την ελευθερία μας». Αυτά είπε η βουλευτής της Νίκης Ασπασία Κουρουπάκη. Το πρόβλημα δεν είναι, βέβαια, τι λέει ο κάθε βουλευτής, αλλά ότι δυστυχώς υπάρχει κόσμος που εξακολουθεί να τα πιστεύει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT