Τον Τζιτζικώστα προτείνει το Μαξίμου για επίτροπο στην Κομισιόν

Τον Τζιτζικώστα προτείνει το Μαξίμου για επίτροπο στην Κομισιόν

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τέλος στο σίριαλ του ονόματος που θα προτείνει η Αθήνα για επίτροπο στην Κομισιόν έδωσε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, ανακοινώνοντας ότι «η Ελλάδα θα προτείνει για τη θέση του επιτρόπου στη νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον Απόστολο Τζιτζικώστα».

Ο κ. Μαρινάκης είπε πως «ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ήδη ενημερώσει σχετικά την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν».

Τι είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για την επιλογή του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας.

Το Μέγαρο Μαξίμου στοιχειοθέτησε την απόφαση του πρωθυπουργού κάνοντας λόγο για μια επιλογή με «πολιτικά χαρακτηριστικά», η οποία «αναδεικνύει τη σημασία της Μακεδονίας και της Βόρειας Ελλάδας για την Ευρώπη, ως μια περιοχή με στρατηγική θέση, διασυνδεσιμότητα και γεωπολιτική σημασία τόσο για τα Βαλκάνια και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη όσο και ως βορειοανατολικό άκρο της Μεσογείου». Επιπλέον ο κ. Μαρινάκης υπογράμμισε πως ο Απόστολος Τζιτζικώστας είναι «ένα πρόσωπο με εμπειρία σε θεσμικούς ρόλους τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη, όπου το 2020 εξελέγη πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών», τονίζοντας και κάτι που για το Μαξίμου έχει μεγάλη σημασία: τις συνεχείς εκλογικές επιτυχίες του.

Μετά την ανακοίνωση του ονόματος του Απόστολου Τζιτζικώστα, ο νέος επίτροπος της χώρας πέρασε χθες το απόγευμα το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου, όπου είχε τετ α τετ με τον πρωθυπουργό. Ο κ. Τζιτζικώστας δήλωσε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό ότι «για μένα αποτελεί μοναδική τιμή. Από την εμπειρία μου στους ευρωπαϊκούς θεσμούς γνωρίζω καλά ποιες είναι οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα η Ε.Ε. και είμαι αποφασισμένος να εργαστώ σκληρά προκειμένου να δημιουργήσουμε μια Ευρώπη που να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των συμπολιτών μας». Συμπλήρωσε δε πως η απόφαση του κ. Μητσοτάκη «συνιστά και μια αναγνώριση του ρόλου και της δυναμικής της Βόρειας Ελλάδας και της Μακεδονίας, στην οποία άλλωστε τα τελευταία χρόνια έχετε επενδύσει προσωπικά με πολλά και σημαντικά έργα». Ο κ. Τζιτζικώστας κατέληξε πως «δέσμευσή μου είναι να συνεχίσω να δουλεύω για την ανάπτυξη και τη βελτίωση της καθημερινότητας των συμπολιτών μας, υπηρετώντας την Ελλάδα και την Ε.Ε.».

Από την πλευρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι ο κ. Τζιτζικώστας έχει μια σπουδαία πορεία στην τοπική αυτοδιοίκηση, «εκλεγμένος περιφερειάρχης για μία δεκαετία με πολύ υψηλά ποσοστά, και αυτό δείχνει μια ευρύτερη πολιτική αποδοχή στη δεύτερη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας», καταλήγοντας πως «αυτή η σύνδεση μεταξύ της δυνατότητας να ενώνει κανείς τις τοπικές προτεραιότητες με τις μεγάλες ευρωπαϊκές επιταγές σε καθιστούν ένα πρόσωπο που μπορεί να φέρει εις πέρας αυτή την πολύ δύσκολη και εθνικά απαιτητική αποστολή, το να είσαι ο επόμενος Ελληνας επίτροπος στις Βρυξέλλες».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT