Χειμάρρα: Νικητής ο Τάβος – Πρόσκληση στον Γκικουρία να αναλάβει την αντιδημαρχία

Χειμάρρα: Νικητής ο Τάβος – Πρόσκληση στον Γκικουρία να αναλάβει την αντιδημαρχία

Νίκη του υποψήφιου του σοσιαλιστικού κόμματος του Εντι Ράμα, Βαγγέλη Τάβου. Στο 100% των αποτελεσμάτων ο Τάβος συγκέντρωσε ποσοστό 58,62% με 4.858 ψήφους, ενώ ο Πέτρος Γκικουρίας συγκέντρωσε το 41,38% με 3.400 ψήφους.

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νίκη του υποψήφιου του σοσιαλιστικού κόμματος του Εντι Ράμα, Βαγγέλη Τάβου, έβγαλαν οι κάλπες στη Χειμάρρα, οι οποίες στήθηκαν μετά τον περιπετειώδη αποκλεισμό από το αξίωμα του νικητή των πρώτων εκλογών Φρέντη Μπελέρη.

Στο 100% των αποτελεσμάτων ο Τάβος συγκέντρωσε ποσοστό 58,62% με 4.858 ψήφους, ενώ ο Πέτρος Γκικουρίας -ο οποίος υποστηρίζεται από την Ομόνοια και κόμματα της αντιπολίτευσης και είναι ο συνεχιστής του συνδυασμού Μπελέρη- συγκέντρωσε το 41,38% με 3.400 ψήφους.

Ο Βαγγέλης Τάβος έκανε δήλωση νίκης πριν ακόμη κλείσουν οι κάλπες, ευχαριστώντας τους Χειμαριώτες για την εμπιστοσύνη τους. 

Επίσης, σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο κ. Τάβος επαναλαμβάνει την πρόσκλησή του στον υποψήφιο, Πέτρο Γκικουρία, να αποδεχθεί τη θέση του αντιδημάρχου.

Σημειώνεται ότι χτες υπήρξαν καταγγελίες για εξαγορά ψήφων και εκβιασμούς από τα στελέχη του Σοσιαλιστικού Κόμματος στη Χειμάρρα λίγες μόλις ώρες πριν από το άνοιγμα της κάλπης.

Η «Ομόνοια» Χειμάρρας κατήγγειλε σε ανακοίνωση την εμπλοκή βουλευτή και τοπικών κομματαρχών στις προσπάθειες να επηρεαστεί το εκλογικό αποτέλεσμα, τονίζοντας πως τα τεκμήρια δεν θα δημοσιευθούν, αλλά θα κατατεθούν απευθείας στη δικαιοσύνη.

Σε μια ύστατη προσπάθεια, μάλιστα, λίγη ώρα πριν κλείσουν οι κάλπες ο Φρέντης Μπελέρης κάλεσε τους συμπολίτες του να πάνε να ψηφίσουν. «Αντισταθείτε! Μην απομακρύνεστε από τα εκλογικά κέντρα! Μην φοβάστε! Ψηφίστε», ήταν το μήνυμα του ευρωβουλευτή της ΝΔ μέσα από τη φυλακή, όπου βρίσκεται για 425 ημέρες.

Οπως έγραφε η «Κ», η επικράτηση του υποψηφίου του κόμματός του, ομογενούς Βαγγέλη Τάβου, ήταν πάνω απ’ όλα για τον Ράμα θέμα γοήτρου και για την επίτευξή της, όπως καταγγέλλουν οι αντίπαλοί του, έχει επιστρατεύσει τον κομματικό και κρατικό μηχανισμό.

Σημειώνεται επίσης ότι οι διεθνείς οργανισμοί δεν ανταποκρίθηκαν στο αίτημα της πλευράς του Γκικουρία για αποστολή παρατηρητών τους στην εκλογική διαδικασία, με το επιχείρημα ότι κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται για επαναληπτικές εκλογές, πολύ περισσότερο όταν αυτές αφορούν έναν μόνο δήμο.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT