Σπίρτζης: Δεν έχω χρόνο για την Επιτροπή Δεοντολογίας, όπως δεν έχει ούτε ο πρόεδρος

Σπίρτζης: Δεν έχω χρόνο για την Επιτροπή Δεοντολογίας, όπως δεν έχει ούτε ο πρόεδρος

«Δεν πάω γιατί δεν έχω διαθεσιμότητα αυτήν την περίοδο, δεν έχω χρόνο. Δουλεύω και ασχολούμαι με τις υποκλοπές, με κάτι που δεν ασχολείται δυστυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ ως όφειλε», ανέφερε

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την απόφασή του να μην παραβρεθεί στην προσεχή συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας του κόμματος, δημοσιοποίησε ο Χρήστος Σπίρτζης. «Aπάντησα ότι δεν θα πάω», είπε ο πρώην υπουργός, μιλώντας στην EΡΤnews, όταν ρωτήθηκε αν έχει κληθεί στην αυριανή συνεδρίαση. 

Ο πρώην υπουργός σχολίασε ότι τον έχουν καλέσει για να πει τις απόψεις του σε σχέση με την καταγγελία 70 μελών (σ.σ. 70 μέλη του κόμματος έχουν ζητήσει τη διαγραφή του) και πρόσθεσε πως αυτήν την περίοδο απασχολείται από το ζήτημα των υποκλοπών: «Δεν πάω γιατί δεν έχω διαθεσιμότητα αυτήν την περίοδο, δεν έχω χρόνο. Δουλεύω και ασχολούμαι με τις υποκλοπές, με κάτι που δεν ασχολείται δυστυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ ως όφειλε».

Ο ίδιος υποστήριξε ότι με την επιλογή του να μην παραστεί στη συνεδρίαση παρότι εκλήθη, δεν απαξιώνει το θεσμικό όργανο. «Δεν το απαξιώνω καθόλου, δεν υπάρχει –ούτε όταν μου έστειλαν την καταγγελία– κάποιο χρονικό περιθώριο, ούτε από τον κανονισμό ούτε από το καταστατικό μας», είπε.

«Εγώ δίνω συγχαρητήρια στην Επιτροπή Δεοντολογίας που λειτουργεί 5 Αυγούστου, αλλά εγώ δεν έχω διαθεσιμότητα, όπως δεν έχει και ο πρόεδρος του κόμματός μας. Δεν είναι εδώ καν», ανέφερε.

«Η Επιτροπή Δεοντολογίας θα αποφασίσει για το τι θα κάνει ή θα λάβει κάποια απόφαση χωρίς να έχω πει εγώ τις απόψεις μου, θα συνεδριάσει δηλαδή ερήμην μου φαντάζομαι και θα εξετάσει τους 70 που καταγγέλλουν γιατί είπα την άποψή μου, και μετά θα εισηγηθεί στην Κεντρική Επιτροπή», σημείωσε.

Ο κ. Σπίρτζης έσπευσε να προσθέσει πως θα το θεωρήσει τιμή του αν διαγραφεί επειδή εξέφρασε δημόσια τις απόψεις του. «Αν διαγραφώ για τους λόγους που είναι η καταγγελία, δηλαδή γιατί είπα και λέω –δεν σταμάτησα στιγμή να το κάνω– την άποψή μου δημόσια, θα είναι μεγάλη μου τιμή να με διαγράψουν. Αν διαγραφώ για τους λόγους που καταγγέλλομαι από τους συγκεκριμένους 70 θα είναι πολύ μεγάλη μου τιμή».  

ΑΠΕ / ΜΠΕ

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT