Σε επιφυλακή η κυβέρνηση

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Κάποιοι καταφέραμε και ξεκλέψαμε λίγες μέρες διάσπαρτα μέσα στο καλοκαίρι και πήραμε κάποιες ανάσες, ευτυχώς». Ενας από τους υπουργούς της κυβέρνησης, που αυτές τις ημέρες βρίσκεται σε επιφυλακή, εξηγεί γιατί δεν παραπονιέται που σε αυτόν έπεσε ο κλήρος να μείνει πίσω. Η ολιγοήμερη ανάπαυλα της κυβερνητικής ηγεσίας δεν σημαίνει ότι στην κυβέρνηση «μπαίνει λουκέτο». Εχει γίνει ένας προγραμματισμός για να βρίσκονται πάντοτε κάποιοι υπουργοί σε επιφυλακή, ώστε στην περίπτωση έκτακτου γεγονότος να μη δοθεί η εικόνα ότι όλη η κυβέρνηση κάνει διακοπές.

Δεν εφησυχάζουν

Κάποιοι, βεβαίως, δεν θα κάνουν καθόλου διακοπές. Οπως η ηγεσία του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας. Ο μέχρι στιγμής απολογισμός της αντιπυρικής περιόδου κρίνεται ικανοποιητικός. Ωστόσο, όπως δείχνει η εμπειρία του παρελθόντος, αυτό μπορεί μέσα σε μια στιγμή να αλλάξει, οπότε δεν υπάρχει περιθώριο εφησυχασμού. Και, ασφαλώς, ούτε σκέψη για ανάπαυλα.

Αλλαγή δεδομένων

Στο ΠΑΣΟΚ αντιλαμβάνονται ότι η περίοδος δεν προσφέρεται για προεκλογική εκστρατεία και σταδιακά οι υποψήφιοι σταματούν τη δραστηριότητά τους. Είναι σαφές, πάντως, ότι τα δεδομένα είναι πολύ διαφορετικά για το άλλοτε κραταιό κόμμα. Συνεργάτες ενός εκ των υποψηφίων ανέφεραν ως ιδιαίτερα επιτυχημένη την προεκλογική συγκέντρωση που πραγματοποίησε προ ημερών, τονίζοντας ότι είχε μεγάλη συμμετοχή, «μαζεύτηκαν 140 άτομα». Εξάλλου, δεν μπορεί να παραγνωρίσει κανείς ότι βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και, ταυτόχρονα, οι πολίτες έχουν κουραστεί από τις διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις του τελευταίου χρόνου.

Δεύτερη φορά

Καθώς η κινητικότητα των υποψηφίων αρχηγών μειώνεται, δεν πέρασε απαρατήρητο ότι ο Χάρης Δούκας επισκέφθηκε τη Θεσσαλονίκη χθες, για δεύτερη φορά από την έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας του. Οπως ανέφερε συνεργάτης του, δεν πήγε στη συμπρωτεύουσα για προεκλογική δραστηριότητα, δεν είχε προγραμματισμένες ομιλίες ή συγκεντρώσεις. Η επίσκεψη έγινε για να συναντήσει τοπικούς παράγοντες.

Στη Χαλκιδική

Δεν είναι μυστικό ότι το ΠΑΣΟΚ στη συμπρωτεύουσα δεν πήγε πολύ καλά στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις. Είναι σαφές ότι όλοι οι υποψήφιοι επιδιώκουν να ξανακερδίσουν, καθένας για λογαριασμό του, τους παλιούς ψηφοφόρους του κόμματος. Και στην προσπάθεια αυτή είναι σημαντικό να καταφέρει κάποιος να έχει τη στήριξη τοπικών παραγόντων. Πάντως, επειδή παραμένει σημαντική και η προεκλογική δραστηριότητα, από το επιτελείο του κ. Δούκα δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο να κάνει και κάποια ομιλία. Οχι όμως στη Θεσσαλονίκη, αλλά στη Χαλκιδική. Εκεί όπου αυτή την εποχή συγκεντρώνεται η Θεσσαλονίκη.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT