Γραμμές άμυνας από τον ΣΥΡΙΖΑ για την πισίνα Κασσελάκη στις Σπέτσες

Γραμμές άμυνας από τον ΣΥΡΙΖΑ για την πισίνα Κασσελάκη στις Σπέτσες

Με ανάρτησή του στα μέσα δικτύωσης, ο πρόεδρος του κόμματος ανέφερε ότι «κατά τη διάρκεια εργασιών καθαρισμού του περιβάλλοντος χώρου αναδείχθηκε παλαιότερη δεξαμενή νερού».

2' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σαφή διάθεση να αλλάξει την ατζέντα της δημόσιας συζήτησης αναφορικά με την ύπαρξη παράνομης πισίνας στον χώρο της οικίας του κ. Στέφανου Κασσελάκη στις Σπέτσες –συζήτηση με έντονα αρνητικό πρόσημο για την εικόνα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του αρχηγού του– επιδεικνύει η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, καταγγέλλοντας το Μέγαρο Μαξίμου ότι μέσω της συγκεκριμένης υπόθεσης επιχειρεί να αποπροσανατολίσει την κοινωνία από τα μείζονα ζητήματα της επικαιρότητας, τα οποία προκαλούνται από την ακολουθούμενη κυβερνητική πολιτική. Την ίδια στιγμή, βεβαίως, συνεχίζεται και η επιχείρηση «άμυνας» επί του συγκεκριμένου ζητήματος με επιχειρήματα όπως ότι δεν πρόκειται για πισίνα αλλά για χώρο δυνατότητας να κάνει κάποιος «ποδόλουτρο», όπως ανέφερε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Π. Παπαγεωργίου.

Εν μέσω του συνεχιζόμενου αυτού θορύβου, η επίσης βουλευτής Αθηνά Λινού η οποία, ως γνωστόν, έχει δεχθεί εκτός των άλλων σφοδρή επίθεση από τον κ. Παύλο Πολάκη για την αντίδρασή της στη Βουλή όταν ο Κρητικός πολιτικός είχε εξαπολύσει σκληρή προσωπική επίθεση σε συνεργάτιδα του υπουργού Υγείας, έδωσε χθες τη δική της απάντηση, σημειώνοντας με έμφαση ότι «ο ελληνικός λαός δικαιούται να απαιτεί υψηλότερο επίπεδο από τους εκπροσώπους του».

Για το ζήτημα της πισίνας στις Σπέτσες, επισημαίνεται ότι ο κ. Κασσελάκης με αφορμή σχετικό δημοσίευμα που το ανέδειξε, σε ανάρτησή του υποστηρίζει, μεταξύ άλλων: «Για την “πισίνα” (βάθους 1,40 μέτρων) του σπιτιού μου στις Σπέτσες, τον Μάιο του 2023 ζήτησα από τους μηχανικούς μου να υποβάλουν όλα τα σχετικά έγγραφα, ώστε να εκδοθούν όλες οι άδειες εργασιών ανακαίνισης του σπιτιού. Κατά τη διάρκειά τους, έγιναν παράλληλα και εργασίες καθαρισμού και αποκατάστασης του περιβάλλοντος χώρου (αυλής), στις οποίες αναδείχθηκε και καλλωπίστηκε παλαιότερη δεξαμενή νερού, η οποία υπήρχε για δεκαετίες στον ίδιο ακριβώς χώρο (όπως και πηγάδι). Χωρίς να γίνει καμία εκσκαφή».

Χθες, ο κ. Παπαγεωργίου σε ραδιοφωνική συνέντευξή του (Πρώτο Πρόγραμμα) σχολίασε με τη σειρά του: «Για να γίνει μια πισίνα χρειάζεται μια εκσκαφή. Θεωρώ ότι αυτό το ζήτημα έχει εξηγηθεί. Το να θέλει να βρέξει κάποιος τα πόδια του στα νερά, είτε αυτά είναι βαθιά είτε είναι δύσκολα, είτε είναι στο 1 και 20, για να μπορέσει να κάνει ένα ποδόλουτρο, δεν έχει καμία σχέση το να το παίρνουμε και να το κάνουμε ένα τόσο μεγάλο ζήτημα». Πάντως, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρ. Γιαννούλης είπε σχετικά (Αθήνα 9.84): «Περιμένω από την ελληνική πολιτεία, το συντεταγμένο κράτος, την Περιφέρεια και την Πολεοδομία να δώσουν συγκεκριμένες απαντήσεις». Και πρόσθεσε: «Δυστυχώς, αυτή η κυβέρνηση είναι ακριβή στα πίτουρα και φθηνή στο αλεύρι. Βρήκε το ζήτημα αυτό και ανέβασε στα ουράνια αυτό το θέμα το οποίο προέκυψε από ένα ρεπορτάζ, αλλά τα ρεπορτάζ για τη διαφθορά, για τα Τέμπη, για την ακρίβεια και την αισχροκέρδεια, τα θεωρεί fake news».

Η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Βούλα Κεχαγιά με χθεσινές δηλώσεις της σε αυτά τα θέματα υπογράμμισε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. θα συνεχίσει τον αγώνα υπεράσπισης της Δημοκρατίας, του Συντάγματος και των αρχών ενός κράτους δικαίου, τόσο στη Βουλή όσο και στην κοινωνία. Στο σκάνδαλο των υποκλοπών όσο και στο έγκλημα των Τεμπών το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα δώσει μάχες για την αποκάλυψη της αλήθειας. Ας μην επαναπαύεται, λοιπόν, η κυβέρνηση Μητσοτάκη θεωρώντας ότι σε πολιτικό επίπεδο το θέμα “υποκλοπές” έχει αρχειοθετηθεί», είπε. Σε άλλο σημείο των δηλώσεών της, η κ. Κεχαγιά συμπλήρωσε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται κοντά στον πολίτη και παρουσιάζει τις προτάσεις του για τη βελτίωση της ζωής των πολιτών».

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT