Εντός και Εκτός: Ο σταυρός του Τζόκοβιτς

Εντός και Εκτός: Ο σταυρός του Τζόκοβιτς

3' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΤΟ ΘΕΜΑ

Δεν ξέρω αν ο Χάρης Δούκας κατορθώσει να γίνει πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, πάντως, όταν τελειώσει αυτή η προεκλογική διαδικασία, είτε στον Δήμο Αθηναίων είτε στη Χαριλάου Τρικούπη, θα πρέπει να κάνει δίαιτα. Βρίσκεται στην Κρήτη τις τελευταίες ημέρες, μάλιστα, με στάση και στις Αρχάνες, τον τόπο καταγωγής του περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη. Οποιος έχει περάσει από τις Αρχάνες, γνωρίζει πολύ καλά ότι όποιος καθίσει στο τραπέζι είναι πιθανό να μην μπορεί να περπατήσει ύστερα από κάποιες ώρες.

Η ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ

Στην τουρκική εφημερίδα Türkiye Gazetesi δημοσιεύθηκε ρεπορτάζ, σύμφωνα με το οποίο ως «απάντηση» στις ενέργειες του ιταλικού πλοίου «Ievoli Relume» στα νότια της Κάσου, η Αγκυρα έστειλε ένα δικό της, το ωκεανογραφικό ερευνητικό σκάφος «R/V Bilim 2», για «έρευνες» στα ανοιχτά της Μαρμαρίδας, μάλιστα σε απόσταση 7 ναυτικών μιλίων, δηλαδή σε διεθνή ύδατα. Τελικά το πλοίο δεν έκανε τίποτε από όλα αυτά, αλλά έπλευσε προσεκτικά με τελικό προορισμό το λιμάνι Τασουτσού, όπου υποστηρίζονται πολλά από τα ερευνητικά της Τουρκικής Εταιρείας Πετρελαίων (ΤΡΑΟ). Η εφημερίδα φιλοξενεί, εξάλλου, τις δηλώσεις ενός ειδικού σε θέματα άμυνας, του Τουράν Ογκιούζ, ο οποίος αναφέρει, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Η Ελλάδα αναζητά συνεχώς προστάτη. Τώρα ο θυμός της Ελλάδας πηγάζει από το γεγονός ότι δεν την υποστηρίζουν οι ΗΠΑ, στις οποίες έχει παραχωρήσει τις βάσεις της, η Ε.Ε., η οποία θα επωφεληθεί από την ενεργειακή γραμμή, και το Ισραήλ, το οποίο θα χρησιμοποιήσει αυτή τη γραμμή για μεταφορά ενέργειας». Η «γραμμή» είναι προφανώς το έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης (2GSI) και βλέπετε με πόσο ωραίο τρόπο οι Τούρκοι συνδέουν την Ελλάδα με το «ιμπεριαλιστικό τόξο», όπως προπαγανδίζεται από την Αγκυρα, που καταλήγει στο Ισραήλ.

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ

Ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μανιάτης δεν περίμενε τις επίσημες αιτιολογίες της κυβέρνησης του Εντι Ράμα για το αποτέλεσμα στη Χειμάρρα. Αλλωστε, ο πρωθυπουργός της Αλβανίας δεν αισθάνεται υπόλογος για κάτι. Ο κ. Μανιάτης ζητάει από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να εξετάσει τις καταγγελίες που έγιναν για τις παρατυπίες στις επαναληπτικές δημοτικές εκλογές στη Χειμάρρα από το κόμμα της ελληνικής εθνικής μειονότητας στη Βόρεια Ηπειρο «Ομόνοια». Οι παρατυπίες είναι γνωστές, από τους 311 επιπλέον ψηφοφόρους που μεταγράφηκαν στους εκλογικούς καταλόγους την τελευταία στιγμή μέχρι τον αποκλεισμό αρκετών λόγω «ληγμένων» ταυτοτήτων και, βέβαια, τους προπηλακισμούς και τις απειλές. Ο κ. Μανιάτης καλεί την Κομισιόν να πάρει μέτρα για να προστατεύσει τα περιουσιακά δικαιώματα των μελών της ελληνικής εθνικής μειονότητας στη Βόρεια Ηπειρο. Η παρέμβαση του κ. Μανιάτη ήταν γρήγορη και έχει ενδιαφέρον, καθώς δεν έχει «καταγγελτικό» κομματικό χαρακτήρα, αλλά στοχεύει σε γρήγορες απαντήσεις σε ένα θέμα στο οποίο η Κομισιόν έχει κάνει μάλλον τα «στραβά μάτια» τους τελευταίους μήνες. Το θέμα, βέβαια, αφορά και έναν συνάδελφο του κ. Μανιάτη, εκλεγμένο με τη Ν.Δ., τον Φρέντη Μπελέρη, ο οποίος παραμένει στις φυλακές αναμένοντας την –καθυστερημένη– απόφαση της αλβανικής δικαιοσύνης, προκειμένου να αναλάβει κανονικά τα καθήκοντά του στο Στρασβούργο.

Ο ΤΟΠΟΣ

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Παρισιού. «Το ανεβάζουμε για να “δαιμονιστεί” ο κάθε άθεος Χριστιανοφοβικός!!! Αθεοι τι γίνεται τώρα; Πρώτα ο Σταυρός για όλους εμάς!». Αυτά αναφέρει (με τον συγκεκριμένο αριθμό θαυμαστικών) ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος στο συνοδευτικό κείμενο της ανάρτησής του για το χρυσό μετάλλιο του τενίστα Νόβακ Τζόκοβιτς. Ο Σέρβος πρωταθλητής εμφανίζεται να κάνει τον σταυρό του την ώρα της βράβευσής του με το χρυσό μετάλλιο, υπό την ανάκρουση του σερβικού εθνικού ύμνου, και αυτό είναι, βεβαίως, αρκετό ως επιχείρημα για τον κ. Βελόπουλο. Νωρίτερα, πάντως, ο κ. Βελόπουλος είχε αναπαραγάγει διάφορα βίντεο με άλλους αθλητές από ορθόδοξες χώρες να σταυρώνονται. Κανονικά δεν θα έπρεπε να είναι θέμα, αλλά στην εποχή των social media όλα είναι είδηση.

Η ΑΤΑΚΑ

«Το κόμμα των ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ-Ανδρέα Λοβέρδου θεωρεί την ευζωία, που αποτελούσε στόχο των αρχαίων Ελλήνων, πρωταρχικής σημασίας για την καθημερινότητα των πολιτών και προτείνει μια σειρά μέτρων για τη βελτίωση της σωματικής και ψυχικής υγείας όλων μας. Στο πλαίσιο αυτό, με σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή, αλλά και τη διαφορετικότητα των ανθρώπων, ενημερώνει με βάση τα τρέχοντα επιστημονικά δεδομένα τους πολίτες για διάφορα θέματα υγείας, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να κάνουν τις επιλογές τους. Το παρόν δεν έχει στόχο να υποκαταστήσει την ιατρική ενημέρωση και φροντίδα, που παρέχεται από τους δημόσιους και ιδιωτικούς παρόχους υγείας, αλλά να ευαισθητοποιήσει το κοινωνικό σύνολο και τις ευπαθείς ομάδες για τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα (ΣΜΝ) και, με τον τρόπο αυτό, να συμβάλει στην ευζωία». Ετσι ξεκινάει ένα δελτίο Τύπου του κόμματος του κ. Λοβέρδου, που, προφανώς, σιγά σιγά, μετατρέπεται σε Μη Κυβερνητική Οργάνωση…

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT